ACTUALITATE

Județul Hunedoara, sub Cod portocaliu de ger. Măsuri speciale luate de autorități

Județul Hunedoara, sub Cod portocaliu de ger. Măsuri speciale luate de autorități

Meteorologii au emis luni dimineața o avertizare Cod portocaliu de ger  pentru toate regiunile țării, cu excepția Banatului și Crișanei.

Avertizarea este valabilă pentru zilele de luni și marți, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş. Gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

În Crişana şi în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

Instituția Prefectului a anunțat că luni dumineață s-a activat grupa operativă a ISU Hunedoara și s-a operaționalizat grupa operativă a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara (CJCCI Hunedoara) la sediul Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență din incinta Centrului Militar Județean Hunedoara.

Au fost înștiințate despre Codul portocaliu toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență precum și instituțiile și firmele cu atribuții și responsabilități în astfel de situații.

“Fac un apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență să avertizeze cu prioritate populația să se protejeze de efectele gerului, să respecte Ordinul MAI nr. 736 din 2005 privind instituirea serviciului de permanență la primării pentru asigurarea stării de operativitate și a capacității optime de intervenție în situația gerului persistent din județ și să transmită măsurile și acțiunile ce se impun a fi adoptate către ISU Hunedoara”, a declarat subprefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely.

Reprezentanții ISU Hunedoara susțin că echipa CJCCI s-a întrunit luni pentru a gestiona situațiile generate de Codul portocaliu în județul Hunedoara.

„În prima instanță, s-a verificat disponibilitatea celor 11 adăposturi de noapte din județul Hunedoara existente în Deva, Hunedoara, Orăștie, Brad, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Simeria, Geoagiu și Lupeni și care pot găzdui persoane aflate în situații vulnerabile. De asemenea, echipajele de pompieri și jandarmi vor executa misiuni de patrulare în cursul nopții pentru identificarea persoanelor care pot fi afectate de hipotermie. Unitățile de Primiri Urgențe au fost notificate, la rândul lor, pentru a fi pregătite să acorde asistență medicală eventualelor victime ale gerului anunțat”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJCCI Hunedoara, Anemona Doda.

Cinci școli din județ – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, Școala Gimnazială Nr. 5 Vulcan și școlile primare din Sulighete, Păulis și Romos – în care învață peste 2.300 de elevi, și-au suspendat luni cursurile din cauza temperaturilor scăzute și a condițiilor din sălile de clasă produse de defecțiuni ale sistemelor de încălzire.

În județul Hunedoara nu sunt raportate drumuri naționale sau județene blocate din cauza zăpezii.

View Comments (1)

1 Comment

  1. Alina

    9 ianuarie 2017 at 16:22

    masurile speciale luate sunt trimiterea copiilor la scoala pe o asemenea vreme ! multumim …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − three =

Mai mult in ACTUALITATE

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024