COMUNITATE

„La pas prin Paris”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană de Ziua Internațională a Francofoniei

„La pas prin Paris”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană de Ziua Internațională a Francofoniei

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria și Centrul Cultural și de Creație al orașului Simeria, organizează în ziua de 20 martie, la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Parcului de Afaceri din Simeria, o manifestare cultural-educativă dedicată Zilei Internaționale a Francofoniei.

Membră a marii familii a „spațiului francofon”, alături de alte zeci de țări care au puternice afinități cu limba, civilizația, cultura franceză, România a fost de peste două sute de ani puternic legată de Franța, o țară la care a aflat sprijin în momente de răscruce ale istoriei noastre. Până nu demult, limba franceză putea fi considerată ca a doua limbă vorbită în România, o limbă studiată temeinic în licee și care oferea un important izvor de cunoaștere a Franței, a culturii, a istoriei, a vieții politice franceze. De altfel, România este cea mai importantă ţară francofonă din Europa Centrală şi de Est. La 20 martie, milioane de oameni din lumea întreagă, din spațiul european, slav, arab, american sau asiatic, își manifestă prin acțiuni culturale respectul și prețuirea față de limba franceză, față de cultura Franței.

Anul acesta, activitatea organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva poartă numele „La pas prin Paris” și care, printr-o succesiune sugestivă de imagini, invită publicul prezent în sală la o plimbare la pas prin centrul Parisului. Plimbarea începe la Catedrala Notre-Dame, Insula Saint-Louis, continuă de-a lungul Senei, prin Place de la Concorde și bulevardul Champs-Élysées, și se încheie la Arcul de Triumf din Place de l’Étoile. Se vor prezenta celebrele muzee Luvru și Orsay, Cartierul Latin cu Universitatea Sorbona, cu cafenelele celebre și bulevardele boemei pariziene, toate acestea fiind și o invitație la lectură, la bibliotecă existând numeroase cărți și materiale audio-video cu tematică „pariziană”.

La final, celor prezenți în sală li se vor adresa întrebări pe marginea materialului urmărit, răspunsurile corecte fiind răsplătite cu cărți și diplome oferite de biblioteca județeană.

(Sursa foto: Pixabay.com)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024