COMUNITATE

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează în ziua de 6 iunie, la ora 11.00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții „Păpușa pierdută” a cărei autoare este Isabela Maria Hașa.

Volumul a apărut în acest an la București, la Editura Cervantes, și a fost premiat cu premiul „Miguel de Cervantes” pentru creație literară, pe anul 2024. Prefața cărții este semnată de Mara Ștefania Hașa, fiica autoarei, directoare a Asociației Pro Thalia – Pro Dacia.

Binecunoscută publicului din Deva din creațiile sale teatrale de pe scena Teatrului de Artă din oraș, Isabela Maria Hașa are un palmares actoricesc variat și complex, scena fiind locul în care a slujit teatrul cu profesionalism și dăruire. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Jurnalism, Comunicare și Relații Publice din București, unde are un masterat.

De-a lungul a 37 de ani de carieră în teatru, Isabela Hașa a interpretat peste 60 de roluri principale în piese din dramaturgia română și universală, în spectacole de revistă, cabaret politic, piese pentru copii. A participat la numeroase festivaluri de teatru din țară, a colaborat la posturi de radio și tv locale, a colaborat la reviste de cultură, activități pentru care a fost distinsă cu numeroase premii. A avut o activitate artistică bogată, a fost implicată cu tot entuziasmul și talentul în numeroase activități culturale organizate în Deva, în județ și în țară.

“Cartea pe care Isabela Hașa o aduce acum în atenția cititorilor, a celor care o cunosc este, potrivit caracterizării din prefață „o evocare caldă și profundă a unei copilării marcate de inocență și sinceritate, un omagiu adus vieții simple și valorilor autentice”. Într-adevăr, în paginile cărții facem cunoștință cu o copilă, o adolescentă care a crescut și s-a format înconjurată de dragostea părinților, a dascălilor, a prietenilor, care știa să se bucure de fiecare clipă a vârstei inocenței. „Această perioadă, lipsită de griji și plină de spontaneitate, rămâne adesea ancorată în amintirea fiecărui individ, oferind o sursă continuă de inspirație și reflecție asupra frumuseții simple a vieții”, ne declară cu sinceritate autoarea. Cartea este o invitație la meditație, un îndemn de a ne păstra mereu curățenia sufletească, de a nu renunța nicicând la inocență, de a nu uita niciodată copilul care am fost. Întâlnirea cu Isabela Hașa va fi și prilejul de a cunoaște mai bine un artist care a avut un rol important în dezvoltarea vieții culturale hunedorene”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =

Mai mult in COMUNITATE

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024