COMUNITATE

Lansarea ediției în limba engleză a volumului „Muzeul din Deva. Arc peste timp”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

Lansarea ediției în limba engleză a volumului „Muzeul din Deva. Arc peste timp”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva organizează vineri lansarea ediției în limba engleză a volumului Muzeul din Deva. Arc peste timp – The Deva Museum- Arch over time, autor dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific II, Secția de Arheologie a muzeului devean.

Evenimentul va avea loc la ora 10.30 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Sala Șemineului.

Volumul, apărut în limba română la finalul anului 2017, la Editura Mega din Cluj-Napoca, prezintă istoria muzeului devean care a început în urmă cu aproape 14 decenii, în 1880, odată cu înființarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara. Cartea s-a dorit a fi o lucrare destinată unui public cât mai larg, din punctul de vedere al preocupărilor și al nivelului de vârstă, menționează Cercetător Științific II, dr. Iosif Vasile Ferencz.

Ediția în limba română a volumului s-a bucurat de o largă apreciere, tirajul tipărit epuizându-se în scurt timp. Din acest motiv și datorită cererii constante din partea publicului, în anul 2018,  au fost retipărite 100 de exemplare.

Impactul pozitiv în rândul tuturor iubitorilor de istorie locală și nu numai a determinat din partea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și a autorului concluzia tipăririi unei ediții într-o limbă de circulație internațională, care să permită un acces mai extins la informația istorică oferită de volum, de a face cunoscut, unui public cât mai larg, trecutul, dar și prezentul și viitorul unuia dintre cele mai vechi muzee din Transilvania.

Astfel, în anul 2018, textul volumului a fost tradus integral în limba engleză de Kinga Kàsler, rezultând ediția ce face obiectul evenimentului menționat mai sus.

Introducerea și prezentarea volumului va fi susținută de dr. Daniel I. Iancu, cercetător științific III, la Secția Istorie și Artă a muzeului devean.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Mai mult in COMUNITATE

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Oricând avem nevoie de lectură (A)

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Centrele comerciale din județ și-au redus programul, la fel și magazinele Dedeman. Unele magazine și-au suspendat activitatea, băncile și companiile au redus accesul public

HunedoaraMea.ro16 martie 2020

Străzile Devei sunt dezinfectate cu clor

HunedoaraMea.ro15 martie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” amână organizarea „Zilei Internaționale a Francofoniei”

HunedoaraMea.ro10 martie 2020

Bibliotecile laureate în anul 2019 (A)

HunedoaraMea.ro6 martie 2020