COMUNITATE

Lansarea ediției în limba engleză a volumului „Muzeul din Deva. Arc peste timp”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

Lansarea ediției în limba engleză a volumului „Muzeul din Deva. Arc peste timp”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva organizează vineri lansarea ediției în limba engleză a volumului Muzeul din Deva. Arc peste timp – The Deva Museum- Arch over time, autor dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific II, Secția de Arheologie a muzeului devean.

Evenimentul va avea loc la ora 10.30 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Sala Șemineului.

Volumul, apărut în limba română la finalul anului 2017, la Editura Mega din Cluj-Napoca, prezintă istoria muzeului devean care a început în urmă cu aproape 14 decenii, în 1880, odată cu înființarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara. Cartea s-a dorit a fi o lucrare destinată unui public cât mai larg, din punctul de vedere al preocupărilor și al nivelului de vârstă, menționează Cercetător Științific II, dr. Iosif Vasile Ferencz.

Ediția în limba română a volumului s-a bucurat de o largă apreciere, tirajul tipărit epuizându-se în scurt timp. Din acest motiv și datorită cererii constante din partea publicului, în anul 2018,  au fost retipărite 100 de exemplare.

Impactul pozitiv în rândul tuturor iubitorilor de istorie locală și nu numai a determinat din partea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și a autorului concluzia tipăririi unei ediții într-o limbă de circulație internațională, care să permită un acces mai extins la informația istorică oferită de volum, de a face cunoscut, unui public cât mai larg, trecutul, dar și prezentul și viitorul unuia dintre cele mai vechi muzee din Transilvania.

Astfel, în anul 2018, textul volumului a fost tradus integral în limba engleză de Kinga Kàsler, rezultând ediția ce face obiectul evenimentului menționat mai sus.

Introducerea și prezentarea volumului va fi susținută de dr. Daniel I. Iancu, cercetător științific III, la Secția Istorie și Artă a muzeului devean.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − seven =

Mai mult in COMUNITATE

Întâlnire cu fotografia, la Muzeul din Deva. Lansarea catalogului cu autorii lucrărilor de la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2020

„Cei mai buni dintre cei buni”. Cele mai bune echipe din istoria concursului de cultură generală „Citești și câștigi” se întrec într-o ediție specială a competiției

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2020

Eminescu cel veșnic (A)

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2020

Curs gratuit de inițiere în contabilitate la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro15 ianuarie 2020

Peste 20 de piese din ceramică fină de Batiz, expuse la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro14 ianuarie 2020

„Eminesciana”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană la 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet român (A)

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2020

Devenii pot plăti impozitele și taxele locale pe acest an

HunedoaraMea.ro6 ianuarie 2020

HunedoaraMea.ro vă urează un An Nou fericit! La mulți ani!

HunedoaraMea.ro1 ianuarie 2020

HunedoaraMea.ro vă urează Crăciun fericit!

HunedoaraMea.ro24 decembrie 2019