ACTUALITATE

Lucrări fără autorizație de construire pe o porțiune a autostrăzii Lugoj – Deva. Inspectoratul în Construcții a suspendat lucrările

FOTO: Captură YouTube.com
Lucrări fără autorizație de construire pe o porțiune a autostrăzii Lugoj – Deva. Inspectoratul în Construcții a suspendat lucrările

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a suspendat lucrările pe o porțiune din lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva din cauza lipsei autorizației de construire.

Este vorba de lucrări între kilometri 88 și 99 ai autostrăzii, lucrări verificate de inspectorii în construcții.

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri (CNADNR) susțin că pe secțiunile unde ISC a decis suspendarea lucrărilor proiectul tehnic a fost avizat cu întârziere din cauza mai multor probleme – cimitirul neautorizat de la Brănișca, halda de cenuşă şi zgură de la Mintia, amenajarea nodului rutier de la Şoimuş și Peştera Tunel cu lilieci în apropierea localităţii Şoimuş.

Odată cu identificarea acestor probleme, CNADNR a solicitat constructorului, Asocierea S.C.

TEHNOSTRADE – SPEDITION UMB, să transmită modificările aduse proiectului faţă de Acordul de mediu emis în decembrie 2013, deoarece este necesară revizuirea acestuia.

Un impediment deosebit în realizarea unui proiect de maximă importanţă este tocmai această reluare a întregului mecanism de obţinere a Acordului de Mediu şi implicit a Autorizaţiei de Construcţie, când de fiecare dată la proiect sunt aduse modificări generate de astfel de probleme apărute în teren. În acest sens, CNADNR SA împreună cu Ministerul Transporturilor, analizând atât cazul de faţă, cât şi alte situaţii similare existente, a propus şi lucrează la realizarea unui Memorandum prin care să integreze toate instituţiile cu atribuţii în emiterea avizelor şi acordurilor pentru realizarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă modificarea Legii achiziţiilor publice, vom susţine de asemenea şi scurtarea timpilor şi corelarea activităţilor tuturor celor implicaţi, astfel încât anumite activităţi să se desfăşoare cât mai repede şi cât mai coerent“, a declarat directorul CNADNR, Narcis Neaga.

Pentru a evita depăşirea perioadei de eligibilitate pentru proiectul autostrăzii Lugoj-Deva lot 2, lot 3 şi lot 4 (sector Dumbrava – Deva), Compania de Drumuri a început procedura de fazare a proiectului, în două etape – prima fază cuprinde lucrări executate, considerate funţionale pentru scopul lor, având ca termen limita de efectuare a plăţilor data de 31 decembrie 2015, iar în faza a II-a, restul lucrărilor rămase de executat până la sfârşitul proiectului.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + fifteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020