COMUNITATE

Lumea jocurilor la Deva (A)

Lumea jocurilor la Deva (A)

Timp de câteva săptămâni, în perioada 28 septembrie – 17 noiembrie 2017, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va avea bucuria să găzduiască o atractivă expoziție interactivă de jocuri provenite de la Muzeul Jocurilor din orașul german Chemnitz, expoziție ce este amenajată la Filiala Nr. 1 a Bibliotecii Județene din Cartierul Dacia, Bl. 41 – parter.

Latura educativă a expoziției este pusă în lumină de însăși denumirea ei: „Învață jucând – Joacă  învățând!”, îndemnând vizitatorii la îmbinarea spiritului ludic cu dorința de a învăța, de a afla lucruri noi din multe domenii.

Încă din prima zi, expoziția a atras un public numeros, în special copii, care s-au bucurat din plin de exponate și au avut și posibilitatea de a le „testa”. Obiectele expuse provin de la Muzeul German al Jocurilor, singurul muzeu din Europa dedicat jocurilor, creat la Hamburg în 1986 și mutat apoi în orașul Chemnitz, împreună cu sediul principal. Muzeul cuprinde, practic, toate jocurile existente în Germania și se îmbogățește cu toate jocurile nou apărute în Europa.

Pentru a se face cât mai bine cunoscut, muzeul organizează expoziții itinerante cum este cea pe care o găzduim la Deva. În România, proiectul a început în anul 2015 la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov și expoziția a fost deja prezentată în câteva mari orașe.

Cele peste 100 de jocuri care pot fi văzute la Deva sunt grupate în: jocuri de îndemânare (puzzle, jocuri de construcție, jocuri de învățare etc.), jocuri de noroc (zaruri, bile, săgeţi, jocuri de cărţi, loto etc.), jocuri de strategie (şah, table, şah chinezesc, Reversi, Go etc.), jocuri mixte, de simulare (jocuri despre afaceri, călătorii şi lumi fantastice), jocuri de la începutul secolului XX, jocuri din Primul şi al Doilea Război Mondial, jocuri din anii 1950 etc.

Expoziția fiind interactivă, vizitatorii ei de toate vârstele, tineri și maturi care n-au uitat anii copilăriei, pot încerca aceste jocuri, pot să interacționeze cu alți vizitatori, au ocazia de a juca orice joc pe care îl consideră interesant. De la jocuri vechi de sute de ani la jocuri inspirate din lumea modernă și din cea viitoare, expoziția oferă celor care o vizitează clipe de reală destindere și deconectare.

Într-o perioadă în care timpul petrecut în fața calculatorului, cu toate beneficiile de necontestat, este din ce în ce mai mare, socializarea devine extrem de importantă, iar această expoziție este un minunat prilej oferit tinerilor de a se întâlni, de a se cunoaște, de a se bucura împreună de numeroasele jocuri care au poposit la Deva.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

13 + seventeen =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

dacfest

DAC FEST, ediția a X-a, la Măgura Uroiului. Vezi programul festivalului

HunedoaraMea.ro11 iulie 2019
lupte nisip

Cupa Cetăţii la lupte pe nisip

HunedoaraMea.ro11 iulie 2019
04 anunt biblioteca soft

ANUNȚ. Biblioteca Județeană din Deva organizează concurs de angajare

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
casa de sanatate

CAS Hunedoara: medicamente noi pentru boli oncologice, neurologice și transmisibile

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
piata libertatii

Un nou contract pe fonduri europene pentru transport public ecologic, alei și piste de biciclete, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
GTH_Locuri cu povesti1

Universitatea din București și comunitatea locală readuc la viață locuri cu povești din Geoparcul Dinozaurilor

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
expo mcdr

Exponatul lunii iulie, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
intersectia-bd-dacia-cu-avram-iancu-vedere-de-ansamblu

20 de milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 iunie 2019
daniel marian main

Daniel Marian, noi incursiuni în lumea poeziei (A)

HunedoaraMea.ro18 iunie 2019