COMUNITATE

Maestrul Eugen Doga, compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra”, în concert extraordinar la Teatrul de Artă Deva

Maestrul Eugen Doga, compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra”, în concert extraordinar la Teatrul de Artă Deva

(SURSA FOTO: Facebook.com / Eugen Doga)

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural “Drăgan Muntean” organizează un concert extraordinar susţinut de maestrul Eugen Doga şi invitaţii săi, care va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă din Deva.

Biletele sunt puse în vânzare la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, zilnic, între orele 10-13. Preţul unui bilet este 20 de lei.

Academician, compozitor, dirijor şi profesor, Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra din Republica Moldova, a absolvit Conservatorul şi Institutul de Arte “Gavriil Musicescu” din Chişinău, iar în prezent trăieşte la Moscova. A compus muzica a peste 100 de filme, însă creaţia sa include şi lucrări de balet, melodii lirice, muzică pentru teatru.

A semnat coloana sonoră a peliculelor “Lăutarii” (1971) şi “Şatra” (1975), în regia lui Emil Loteanu, şi a filmului de animaţie “Maria Mirabela” (1981), realizat de Ion Popescu Gopo. Şapte dintre piesele sale au ilustrat muzical serialul “Inimă de ţigan”, producţia care a revoluţionat piaţa telenovelelor din România.

Talentul incontestabil al lui Eugen Doga a fost recunoscut şi de UNESCO – valsul inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” este considerat una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX.

Maestru Emerit al Artei din Moldova şi distins cu Ordinul “Steaua României”, Eugen Doga face parte dintre cele 200 de personalităţi ale lumii declarate, în anul 2000, “Omul Mileniului”. Două dintre creaţiile sale se regăsesc într-un top internaţional al celor mai bune 200 de piese de muzică clasică din toate timpurile, realizat de site-ul History Rundown.

Mai multe informații despre maestrul Eugen Doga, despre creația sa muzicală și despre proiectele sale culturale puteți afla pe site-ul dogamusic.com sau pe pagina oficială de Facebook a compozitorului.

afis-concert-eugen-doga

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + one =

Mai mult in COMUNITATE

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020

O nouă monografie – Cristur (A)

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, studiu de caz la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Curs gratuit la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

HunedoaraMea.ro26 august 2020

Deva Jazz Festival, la a III-a ediție

HunedoaraMea.ro21 august 2020