ACTUALITATE

Managerul militar al Spitalului Județean din Deva: „Această lupta trebuie dusă în echipă”

Managerul militar al Spitalului Județean din Deva: „Această lupta trebuie dusă în echipă”

Echipa de medici militari condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase a început, încă de ieri, activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Potrivit coordonatorului echipei, în prima fază, pentru eficientizarea actului medical şi pentru protecţia personalului medico-sanitar, se reconfigurează circuitele şi are loc relocarea pacienţilor. În paralel se efectuează dezinfecţia de tip înalt a spaţiilor eliberate, în vederea pregătirii acestora pentru a putea asigura un număr suplimentar de locuri pentru viitorii pacienţi.

 De asemenea, s-a făcut o evaluare şi s-au luat unele măsuri în ceea ce priveşte stocurile existente de medicamente, materiale de protecţie şi aparatura medicală pentru situaţiile de urgenţă.

În următoarele 48 de ore, pe lângă tratarea pacienţilor internaţi în spital, cea mai importantă acţiune va fi legată de schimbarea personalului aflat acum în spital, cu cei care vor intra în activitate începând de luni, 13 aprilie 2020. 

Coordonatorul echipei de conducere îi felicită pe cei aflaţi acum în spital, care au stat în prima linie în tot acest timp. Managerul actual al spitalului spune că orice ajutor financiar din partea oamenilor de afaceri hunedoreni, pentru achiziționarea de substanţe dezinfectante sau de materiale de protecţie,  este mai mult decât binevenit.

Constantin Vlase, specialist în boli infecţioase, precizează că, împreună cu întreg personalul medical şi auxiliar de la S.J.U. Deva, va face tot ce este posibil pentru tratarea pacienţilor şi protecţia personalului. Locuitorilor din Deva şi din judeţul Hunedoara, medicul militar le transmite că un mare sprijin adus cadrelor medicale din partea lor poate fi adus prin respectarea regulilor de distanţare socială şi de protecţie personală.

„Lupta trebuie dusă mai departe şi trebuie să aibă ca principale caracteristici rigurozitatea şi seriozitatea specifice militarilor. Spitalul din Deva nu este transformat într-o cazarmă, insă această lupta trebuie dusă în echipă. Impreună cu colegii mei ne punem la dispoziţie toată experienţa noastră, medicală şi militară.” – declară medicul militar.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020