ACTUALITATE

Medicii din județ și specialiștii din Yancheng (China) au început consultările privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în Hunedoara

Medicii din județ și specialiștii din Yancheng (China) au început consultările privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în Hunedoara

Sala de ședințe a Consiliului Local Deva a găzduit luni prima conferință online la care au participat echipe de cadre medicale din Deva și din judeţul Hunedoara și specialiștii medicali de la Spitalul Popular Nr. 1 din Yancheng, oraș din China înfrățit cu municipiul Deva.

Scopul acestui prim contact între părți a fost schimbul de informaţii pentru a limita şi a preveni răspândirea virusului COVID-19, precum și eficientizarea tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

Grupul de lucru local a fost compus din mai mulți medici hunedoreni – Anghel Lucian Bunea (Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă), Andreea Giorgiana Petcu (Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția Boli infecțioase), Mihaela Laura Gherman (Spitalul Județean de Urgență Deva, Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD), Mihai Petriu (Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – Spitalul Județean de Urgență Deva) și reprezentanți ai Spitalului Municipal din Hunedoara – managerul Radu Budae și directorul medical Bende Barna.

La întâlnire au mai fost prezenți și reprezentanți ai DSP, Jandarmeriei, IPJ și ISU Hunedoara.

Partea chineză a fost reprezentată managerii Spitalului din Yancheng, medici de la Departamentul de Pneumologie, Terapie Intensivă, Boli Infecțioase, Medicină Respiratorie, Departamentul de Urgență și directorul Centrului Municipal Yancheng pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Pe baza discuțiilor deja purtate până la această primă videoconferință de primarul Devei, Florin Oancea, şi prefectul județului, Vasilică Potecă, cu guvernatorul Yancheng, Cao Lubao, și vice-guvernatorul Yin Jinlai, a fost conceput un plan de măsuri și demersuri care vor fi implementate în foarte scurt timp în municipiul Deva și în județul Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 6 =

Mai mult in ACTUALITATE

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Aproape 600 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. 65 de decese

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Liliana Vaidner a renunțat la funcția de manager interimar al Spitalului din Deva. Președintele CJ Hunedoara l-a numit la conducere pe medicul Emil Stoica Mariș

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Prefectura Hunedoara reia parțial activitatea cu publicul

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Liliana Vaidner va fi noul manager la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro5 mai 2020

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020