ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat joi la Deva pentru a analiza situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă, la 12 zile de la numirea conducerii militare.

Comandantul militar al spitalului, lt. col. dr. Constantin Vlase, i-a prezentat ministrului şi prefectului Vasilică Potecă situaţia actuală atât din punct de vedere medico-sanitar, cât şi administrativ.

În perioada care a trecut de la preluarea managementului militar, la spitalul din Deva au fost efectuate modificări importante şi utile, referitoare la internarea şi tratamentul pacienţilor, relocarea acestora în alte saloane, stabilirea circuitelor medicale, organizarea turelor de lucru şi a detaşărilor pentru personalul medical şi, nu în ultimul rând, aprovizionarea unităţii sanitare cu medicamente, aparatură şi tehnică de specialitate.

Şeful echipei de medici militari l-a mai informat pe ministrul Sănătăţii că este mulţumit de sprijinul autorităţilor locale şi judeţene şi de implicarea unor oameni de afaceri în asigurarea spitalului, prin donaţii, cu dezinfectanţi, măşti de protecţie sau alte produse sanitare strict necesare desfăşurării actului medical.

Ministrul Sănătăţii a declarat că a observat la Deva o atitudine schimbată faţă de misiunea personalului de a îngriji bolnavii COVID 19 şi, totodată, o foarte bună organizare în spitalul devean.

În privinţa situaţiei imbolnăvirilor la nivel naţional, Nelu Tătaru spune că: „Suntem spre vârful pantei, depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu, şi dacă rămânem la 10 – 12.000 de cazuri sau ne vom duce spre 15.000 de imbolnăviri.”

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − four =

Mai mult in ACTUALITATE

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Aproape 600 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. 65 de decese

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Liliana Vaidner a renunțat la funcția de manager interimar al Spitalului din Deva. Președintele CJ Hunedoara l-a numit la conducere pe medicul Emil Stoica Mariș

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Prefectura Hunedoara reia parțial activitatea cu publicul

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Liliana Vaidner va fi noul manager la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro5 mai 2020

Primăria Deva distribuie dispozitivele pentru soluții dezinfectante pentru blocurile din oraș

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020