ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat joi la Deva pentru a analiza situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă, la 12 zile de la numirea conducerii militare.

Comandantul militar al spitalului, lt. col. dr. Constantin Vlase, i-a prezentat ministrului şi prefectului Vasilică Potecă situaţia actuală atât din punct de vedere medico-sanitar, cât şi administrativ.

În perioada care a trecut de la preluarea managementului militar, la spitalul din Deva au fost efectuate modificări importante şi utile, referitoare la internarea şi tratamentul pacienţilor, relocarea acestora în alte saloane, stabilirea circuitelor medicale, organizarea turelor de lucru şi a detaşărilor pentru personalul medical şi, nu în ultimul rând, aprovizionarea unităţii sanitare cu medicamente, aparatură şi tehnică de specialitate.

Şeful echipei de medici militari l-a mai informat pe ministrul Sănătăţii că este mulţumit de sprijinul autorităţilor locale şi judeţene şi de implicarea unor oameni de afaceri în asigurarea spitalului, prin donaţii, cu dezinfectanţi, măşti de protecţie sau alte produse sanitare strict necesare desfăşurării actului medical.

Ministrul Sănătăţii a declarat că a observat la Deva o atitudine schimbată faţă de misiunea personalului de a îngriji bolnavii COVID 19 şi, totodată, o foarte bună organizare în spitalul devean.

În privinţa situaţiei imbolnăvirilor la nivel naţional, Nelu Tătaru spune că: „Suntem spre vârful pantei, depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu, şi dacă rămânem la 10 – 12.000 de cazuri sau ne vom duce spre 15.000 de imbolnăviri.”

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + one =

Mai mult in ACTUALITATE

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021

Peste șapte milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021