COMUNITATE

„Noaptea Bibliotecilor”. Teatru, muzică, concerte, filme, expoziții și standuri de carte, la Biblioteca Județeană din Deva

„Noaptea Bibliotecilor”. Teatru, muzică, concerte, filme, expoziții și standuri de carte, la Biblioteca Județeană din Deva

(FOTO: Facebook / Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își invită prietenii la cea de-a 5-a ediție a evenimentului cultural Noaptea Bibliotecilor.

În seara zilei de 3 octombrie, la ora 18.00, poarta Bibliotecii Județene se va deschide larg și oaspeții instituției vor putea petrece o noapte în care teatrul, muzica, filmul, face peinting-ul și alte surprize îi vor însoți până în zori.

Publicul de toate vârstele se va bucura de un program bogat, divers și original: trupa „Cu Moț… în Frunte” a lui Edy Moțățăianu îi va încânta pe cei mai tineri vizitatori cu un fantasy muzical plin de farmec. Muzica rock va avea și ea momentul special oferit de trupa PACT a lui Leo Iorga și Adi Ordean. Ca în fiecare an, vor fi prezentate filme în două secțiuni: Povestiri Digitale – proiecții de filme realizate în cadrul proiectului Silver Stories și Filme de Oscar aflate în colecțiile Bibliotecii Județene.

Nu vor lipsi expozițiile și standul de carte cu vânzare.

Momentele culturale se vor prelungi până în zorii zilei de 4 octombrie.

„De cinci ani, fiecare început de octombrie îi aduce alături de noi pe cei mai fideli și mai îndrăgiți prieteni ai Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. De cinci ani, așteptăm împreună, cu emoție și bucurie, să petrecem o noapte de neuitat, tradiționala Noapte a Bibliotecilor„, managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara

Ca în fiecare an de Noaptea Bibliotecilor, publicul va putea cunoaște în amănunțime „secretele” bibliotecii, organizarea acesteia, se vor vizita secțiile și depozitele de carte, iar explicațiile vor fi oferite, cu profesionalism, de către angajații instituției. Cititorii care nu au returnat cărțile sau alte documente de bibliotecă împrumutate, vor avea parte de „Noaptea iertării”, când vor putea să le restituie fără niciun fel de penalizare.

De asemenea, cei care vor dori să se înscrie la bibliotecă în această noapte o vor putea face gratuit.

„Ne vor fi alături, și la această ediție, artiști îndrăgiți care ne vor încânta cu rostirea și cântul lor, așa cum au făcut-o an de an. Vor fi momente magice care vor rămâne în inimile și în amintirea tuturor celor care ne vor trece pragul. Ca în fiecare an, și acum biblioteca noastră își va dezvălui ”tainele“ celor care vor să cunoască viața unei biblioteci publice și modul în care lucrează inimoșii ei angajați, vor fi organizate expoziții și standuri de carte, iar noaptea o vom încheia cu o serie de filme de Oscar. Invitația noastră o adresăm tuturor prietenilor noștri statornici, care ne sunt an de an oaspeți, dar și noilor prieteni ce ni se vor alătura, al căror număr îl dorim cât mai mare”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

program noaptea bibliotecilor 2015

Afis Noaptea Bibliotecilor 2015

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eight =

Mai mult in COMUNITATE

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020

O nouă monografie – Cristur (A)

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, studiu de caz la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Curs gratuit la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

HunedoaraMea.ro26 august 2020

Deva Jazz Festival, la a III-a ediție

HunedoaraMea.ro21 august 2020