ACTUALITATE

O hunedoreancă urmărită internațional pentru uciderea unui tânăr în urmă cu 12 ani, prinsă în Italia

SURSA FOTO: pixabay.com
O hunedoreancă urmărită internațional pentru uciderea unui tânăr în urmă cu 12 ani, prinsă în Italia

O hunedoreancă de 30 de ani, dată în urmărire internațională pentru infracţiunea de omor calificat, a fost prinsă miercuri, în Italia, după 12 ani de la comiterea faptei și după șapte ani de la condamnarea în România.

Potrivit IPJ Hunedoara, fapta a fost comisă în noaptea de 15 / 16 septembrie 2007, în apropierea unei discoteci din satul Tâmpa, comuna Băcia, unde Anca Maria Murg, pe atunci în vârstă de 18 ani, împreună cu alți doi tineri, aflaţi şi ei în urmărire internaţională, au lovit cu pumnii și picioarele, cu o bâtă de baseball și cu un bolovan un alt tânăr, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a murit la trei zile de la agresiune.

Hunedoreanca se afla în urmărire internaţională de mai bine de șapte ani, fiind încadrată în categoria „most wanted”, după ce a fost condamnată definitiv de Tribunalul Hunedoara, în 2012, la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat. La momentul în care a fost dată în urmărire generală, tânăra apărea cu domiciliul în municipiul Orăștie.

Femeia a fost prinsă şi arestată de carabinierii Unității de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în localitatea Scafati, în apropiere de Napoli, în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene. Hunedoreanca a fost arestată şi depusă într-o închisoare din Italia, în aşteptarea definitivării procedurilor de extrădare către România.

Prinderea femeii urmărite internațional a fost o acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Biroului Analiza Informaţiilor Hunedoara şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R.

„În paralel, poliţiştii hunedoreni continuă activităţile investigative în vederea depistării celorlalţi doi co-autori ai infracţiunii de omor calificat. Este vorba despre Silviu Bogdan Bruzlea, de 32 de ani, și Sorin Vasile Benegui, 33 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

urmarit 03

urmarit 01

urmarit 02

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020