ACTUALITATE

O hunedoreancă urmărită internațional pentru uciderea unui tânăr în urmă cu 12 ani, prinsă în Italia

SURSA FOTO: pixabay.com
O hunedoreancă urmărită internațional pentru uciderea unui tânăr în urmă cu 12 ani, prinsă în Italia

O hunedoreancă de 30 de ani, dată în urmărire internațională pentru infracţiunea de omor calificat, a fost prinsă miercuri, în Italia, după 12 ani de la comiterea faptei și după șapte ani de la condamnarea în România.

Potrivit IPJ Hunedoara, fapta a fost comisă în noaptea de 15 / 16 septembrie 2007, în apropierea unei discoteci din satul Tâmpa, comuna Băcia, unde Anca Maria Murg, pe atunci în vârstă de 18 ani, împreună cu alți doi tineri, aflaţi şi ei în urmărire internaţională, au lovit cu pumnii și picioarele, cu o bâtă de baseball și cu un bolovan un alt tânăr, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a murit la trei zile de la agresiune.

Hunedoreanca se afla în urmărire internaţională de mai bine de șapte ani, fiind încadrată în categoria „most wanted”, după ce a fost condamnată definitiv de Tribunalul Hunedoara, în 2012, la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat. La momentul în care a fost dată în urmărire generală, tânăra apărea cu domiciliul în municipiul Orăștie.

Femeia a fost prinsă şi arestată de carabinierii Unității de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în localitatea Scafati, în apropiere de Napoli, în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene. Hunedoreanca a fost arestată şi depusă într-o închisoare din Italia, în aşteptarea definitivării procedurilor de extrădare către România.

Prinderea femeii urmărite internațional a fost o acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Biroului Analiza Informaţiilor Hunedoara şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R.

„În paralel, poliţiştii hunedoreni continuă activităţile investigative în vederea depistării celorlalţi doi co-autori ai infracţiunii de omor calificat. Este vorba despre Silviu Bogdan Bruzlea, de 32 de ani, și Sorin Vasile Benegui, 33 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

urmarit 03

urmarit 01

urmarit 02

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 7 =

Mai mult in ACTUALITATE

Focarele de pestă porcină africană din județ au fost stinse

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în vizită de lucru în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 septembrie 2020

Materiale de protecție sanitară și măsuri de siguranță, la secțiile de votare din Deva

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Competiție automobilistică, la Deva. Prima etapă a Campionatului Național de Super Rally. Restricții de circulație pe mai multe străzi

HunedoaraMea.ro20 august 2020

Monumente istorice ale județului: Turnul-cetate de la Crivadia

HunedoaraMea.ro20 august 2020

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020