CULTURĂ

O invitație să (re)descoperiți adevărata viață la țară și pe munte. Daniel I. Iancu și cartea sa „Plecat de acasă. Rapoarte de tură”

SURSA FOTO: Arhiva personală Daniel I. Iancu
O invitație să (re)descoperiți adevărata viață la țară și pe munte. Daniel I. Iancu și cartea sa „Plecat de acasă. Rapoarte de tură”

Daniel I. Iancu este istoric, doctor în istorie, cercetător științific la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Daniel I. Iancu este un artist veritabil în fotografia de peisaj, etnografică, turistică și în fotojurnalism. A avut expoziții personale, a fost premiat pentru fotografiile sale și este inițiatorul unor proiecte fotografice remarcabile. A participat la numeroase saloane de fotografie și expoziții de grup.

Daniel I. Iancu este publicist, scriitor al unor reportaje antologice (publicate în volum) și autor al unui album document despre satele de la marginea lumii.

Daniel I. Iancu este un căutător și descoperitor de comori. „Comori mai puțin știute ale Hunedoarei”. Comori ale patrimoniului cultural și spiritual al județului. Un județ pe care l-a străbătut ca un pelerin, pe cărări mai puțin umblate și pe coclauri, în sate rupte de lume, încremenite în timp, descoperind oameni de poveste, meșteșuguri vechi, tradiții încă păstrate, locuri frumoase și comori de arhitectură și artă populară.

Daniel I. Iancu este un mare povestitor. Sau „povestaș”, cum se zice în satele noastre. Și vă puteți convinge de asta în cartea „Plecat de acasă. Rapoarte de tură”. Apărută recent la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, cartea a fost prezentată la Târgul Gaudeamus, care a început ieri la București. „Plecat de acasă” cuprinde o suită de povestiri („rapoarte”) care îți amintesc de farmecul vechilor drumeții pe munte, de camaraderie, de peisajul și oamenii satelor, de locurile aproape de noi care au atâtea de spus și la care nu mai știm să ajungem.

„Îmi doresc ca lumea să priceapă și să-și dorească să mai protejăm ce avem. Și să iasă din zona confortului unui hotel sau unei pensiuni și să descopere adevărata viață la țară”, spune Daniel I. Iancu.

„Plecat de acasă. Rapoarte de tură” este o carte pe care nu o lași din mână până la ultima pagină. Este scrisă sprinten, cu talent, cu umor și cu drag. Descoperi că „Plecatul de acasă” este cel mai frumos drum cu putință pe care te poți întoarce la obârșie, te poți întoarce acasă.

Ovidiu Petrovai

——————

Puteți comanda AICI cartea lui Daniel I. Iancu – „Plecat de acasă. Rapoarte de tură”. Autorul a anunțat că își va lansa cartea în județul Hunedoara și vom reveni cu informații când va fi stabilită data evenimentului

coperta plecat de acasa

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − two =

Mai mult in CULTURĂ

Programul spectacolelor din acest weekend la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2022

Trei zile de concerte la Deva Jazz Fest 2022. Programul evenimentului

HunedoaraMea.ro16 august 2022

Trei sate hunedorene vor găzdui teatru premiat în acest an la Gala UNITER

HunedoaraMea.ro20 iulie 2022

Spectacolele din acest weekend la Teatrul din Petroșani

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

“Jerry și câinele”, adaptare după Edward Albee, la Teatrul de Artă din Deva

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

Deva Jazz Festival, la a III-a ediție

HunedoaraMea.ro21 august 2020

Un aparat de fotografiat cu burduf, din prima jumătate a secolului al 20-lea, expus la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Întâlnire cu fotografia, la Muzeul din Deva. Lansarea catalogului cu autorii lucrărilor de la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi hunedoreni

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2020