COMUNITATE

„O jucărie pentru fiecare”. Campanie caritabilă a Bibliotecii Județene pentru copiii din centrele de plasament

„O jucărie pentru fiecare”. Campanie caritabilă a Bibliotecii Județene pentru copiii din centrele de plasament

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează și în acest an campania „O jucărie pentru fiecare”, o acțiune care s-a bucurat de fiecare dată de sprijinul și implicarea comunității locale și a adus bucurie copiilor din centrele de plasament din județ.

Echipa Bibliotecii Județene pregătește din timp această campanie caritabilă pentru a le putea oferi celor mici, care nu au parte de cădura și grija unei familii, cadouri cu ocazia zilei de 1 Iunie, “Ziua internațională Copilului”.

“Cu acest prilej, pornim o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului. Prin jucăriile pe care, cu mare entuziasm, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din municipiile Brad, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăștie și Vulcan, centre către care ne vom îndrepta și în acest an”, explică scopul campaniei managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Cei care vor să le dăruiască acestor copii jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sediul în municipiul Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 1 martie – 27 mai 2016, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta între orele 9.00 și 14.00.

“Prin această inițiativă îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să le dăruiască un strop de bucurie acestor copii vitregiți de soartă”, spune Ioan Sebastian Bara.

Afis O jucarie pt fiecare 2016

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 12 =

Mai mult in COMUNITATE

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Oricând avem nevoie de lectură (A)

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Centrele comerciale din județ și-au redus programul, la fel și magazinele Dedeman. Unele magazine și-au suspendat activitatea, băncile și companiile au redus accesul public

HunedoaraMea.ro16 martie 2020

Străzile Devei sunt dezinfectate cu clor

HunedoaraMea.ro15 martie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” amână organizarea „Zilei Internaționale a Francofoniei”

HunedoaraMea.ro10 martie 2020

Bibliotecile laureate în anul 2019 (A)

HunedoaraMea.ro6 martie 2020

Târg de Mărțișor, în centrul istoric al Devei

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020