ACTUALITATE

Obiectivele turistice din municipiul Hunedoara, la un cod QR distanță

Obiectivele turistice din municipiul Hunedoara, la un cod QR distanță

Principalele monumente istorice și obiective turistice din municipiul Hunedoara vor fi marcate printr-o serie de plăcuțe informative amplasate chiar în fața acestora. Plăcuțele conțin însemnele regiunii geografice, pe lângă cele specifice ale obiectivului local, și au rolul de a-i prezenta vizitatorului detaliile privind denumirea și istoria monumentului sau clădirii respective, a anunțat municipalitatea.

Informațiile interactive vor fi la dispoziția turistului prin intermediul unui cod QR care, odată scanat, va deschide aplicația “travellerinromania.com”, platformă autorizată, unde se regăsesc toate detaliile legate de obiectivul turistic sau monumentul în fața căruia se află vizitatorul.

Astfel de plăcuțe informative au fost montate deja pe clădirea Primăriei și în fața Ansamblului Urban “Piața Libertății” și în curând se vor regăsi în fața altor 20 de edificii și obiective turistice din municipiu.

Proiectul este derulat ca urmare a unei colaborări între Primăria Hunedoara și Asociația „Călător în România”, organizație non-guvernamentală culturală care promovează istoria României, obiectivele turistice, gastronomia şi portului popular românesc.

Plăcuţe ce conţin coduri QR destinate turiştilor vor mai fi montate în perioada următoare pe suporţi metalici la Catedrala Sfinţii Împăraţi „Constantin şi Elena”, Castelul Corvinilor şi la statuile lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, Michael Klein şi busturile Mariei Cioncan, Avram Iancu, respectiv Constantin Bursan.

Astfel de coduri se vor regăsi montate (pe gard sau zid) şi la Administraţia Uzinelor de Fier Hunedoara, Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Faţă”, Biserica Reformată, Biserica „Sfântul Nicolae”, Şcoala de Ucenici, Biserica romano-catolică, Complexul de agrement Corvina, Muzeul Trenuleţelor, Expoziţia “Paşii României prin socialism spre democraţie”, Gara, Casa de Cultură şi Restaurantul Corvin.

(SURSA FOTO: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =

Mai mult in ACTUALITATE

Parlamentul European susține înființarea un tribunal internațional special pentru crimele de agresiune împotriva Ucrainei

HunedoaraMea.ro20 mai 2022

Târgul European al Castelelor, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro20 mai 2022

Rezultatele monitorizării segregării școlare în România, prezentate la Parlamentul European

HunedoaraMea.ro20 mai 2022

Revizuirea tratatelor UE, propunerea lui Macron și de ce se opune România

HunedoaraMea.ro13 mai 2022

Parlamentul European a votat rezoluția în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova

HunedoaraMea.ro5 mai 2022

Inițiativa legislativă privind taxa plătită de firme și PFA-uri pentru “Catalogul firmelor”, contestată de CONAF: “Este birocratică, excesivă și inoportună”

HunedoaraMea.ro4 mai 2022

Parlamentul European: Revizuirea tratatelor UE este necesară pentru implementarea propunerilor Conferinței privind viitorul Europei

HunedoaraMea.ro4 mai 2022

Încă trei proiecte depuse de Primăria Deva pe Programul PNRR

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2022

Consiliul Județean Hunedoara își deschide porțile pentru tineri, de Ziua Tineretului

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2022