FESTIVALUL LUMINII. Peste 10.000 de lumânări și gulguțe din hârtie vor lumina Parcul Cetății din Deva, timp de cinci ore, la începutul acestui sfârșit de săptămână.
Festivalul Luminii, eveniment aflat la cea de-a VIII-a ediție, este organizat de Primăria Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi Cercetaşii României, care „vă invită să descoperiţi bucuria lucrurilor mărunte”, vineri, începând cu ora 17, în Parcul Cetății.
Potrivit organizatorilor, peste 10.000 de lumânări şi gulguţe din hârtie reciclată vor crea atmosfera de poveste a evenimentului, luminând parcul de la poalele Cetăţii – pe alei sau suspendate pe spirale şi plase din sârmă.
Timp de cinci ore, aproape 100 de voluntari şi cercetaşi vor împărţi parcul în cinci mari arii, separate în funcţie de activităţile care se vor desfăşura în fiecare zonă.
Aria Inspiraţională va fi una dintre cele mai largi şi va include ateliere de vise, gânduri bune şi pictură pe pânză, ateliere de meditaţie, de bătaie în culori şi mandale creative (cercuri alcătuite din imprimeuri geometrice simbolizând geometria Universului). În centrul atenţiei va fi un schimb inedit de cărţi – trecătorii vor putea lua o carte în schimbul alteia, se vor aşeza pe iarbă şi vor citi cufundaţi în lumea gândurilor.
În Aria Copilăriei vor fi organizate ateliere de pictură pe faţă, jocuri şi pişcători colorate, dar şi un cort de board games în care sunt aşteptaţi toţi copiii pasionaţi de jocurile sportive de masă.
Programul festivalului include şi Aria Jongleriilor, unde participanţii vor avea ocazia să-şi testeze echilibrul şi coordonarea corporală, intrând, pentru o seară, în lumea minunată a circului.
Zona centrală a Parcului “Cetăţii” va fi dedicată fotografiei şi concertelor de muzică folk, iar în Aria Cercetăşiei va fi organizat un atelier de noduri în care cercetaşii între 7 şi 11 ani îi vor învăţa pe participanţi o varietate de noduri utile în diferite situaţii.
Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi care au dorit să ofere copiilor şi tinerilor o educaţie non-formală, prin responsabilizarea acestora şi dezvoltarea abilităţilor. În prezent, evenimentul se desfăşoară în toată ţara, sub genericul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte!” şi are darul de a “aprinde lumina” în vieţile tuturor celor care iau parte la el – organizatori şi spectatori.
Facebook
YouTube
RSS