COMUNITATE

Pasionații de știință “îmbracă” halatul de cercetător în 24 și 25 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

Pasionații de știință “îmbracă” halatul de cercetător în 24 și 25 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

Dacă ai o minte curioasă și DE CE este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi Noaptea Cercetătorilor Europeni. În 24 și 25 Septembrie, peste 20 orașe din România vor fi gazda celui mai captivant eveniment despre știință și cercetare, ce-și propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 este evenimentul care invită publicul la o călătorie fascinantă în lumea științei, oferindu-le vizitatorilor ocazia de a lua parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.

În 24 Septembrie, Facultatea de Inginerie Hunedoara este locul în care cei mai prietenoși cercetători așteaptă publicul curios și dornic de cunoaștere să exploreze împreună lumea științei. Între orele 17:00 și 22:00, vizitatorii pot participa interactiv la toate activitățile și experimentele derulate în cadrul evenimentului, putând explora expoziții de grafică, desen, pictură, portretistică, autoturisme clasice și asista la ample prezentări din diverse domenii precum: siguranța persoanelor, comunitate, proprietatea intelectuală sau călătorii. Surprizele, concursurile și premiile vor fi și ele prezente la eveniment.

La Noaptea Cercetătorilor Europeni, Facultatea de Inginerie Hunedoara își va dezvălui secretele specializărilor, iar Centrul de Cercetare Materiale și Tehnologii Industriale din cadrul facultății va prezenta activitățile ce generează rezultate cu aplicabilitate directă în economie. Asociația CORNELIUGROUP Cercetare-Inovare va oferi publicului o viziune din interior asupra proiectelor sale de succes: Laboratorul lui DEXTER, Filtrele supraaspirante YXV, Invenții de Weekend, Colecția „WORLD Medals” și Resource Intake Manfiolds Stand (RIMS).

Pasionații de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, alături de echipa de robotică RobotX. Publicul poate vedea și biciclete unicat, expoziția de mașini clasice sau expoziții de portrete. Iubitorii de munte, călătorii și expediții vor afla mai multe despre viața de călător, iar pasionații de drift vor învăța câtă cercetare și inovare se află în spatele unui autoturism ce participă la astfel de competiții.

În 25 Septembrie, pe www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeni, între orele 12:00 și 20:00 se desfășoară ediția online a evenimentului. Știința intră în casele publicului, printr-o colecție de ateliere reprezentative tuturor orașelor organizatoare din țară, vizitatorii având ocazia să interacționeze cu cercetătorii într-o manieră relaxantă și educativă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce a atras până acum peste 2 milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + six =

Mai mult in COMUNITATE

ANUNȚ. Biblioteca Județeană din Deva organizează concurs de angajare (A)

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Concert cameral susținut de chitaristul Costin Soare şi violonistul Valentin Şerban, la Deva

HunedoaraMea.ro11 octombrie 2021

Ediția din acest an a Salonului Hunedorean al Cărții, anulată din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2021

GALERIE FOTO / Noaptea Bibliotecilor, ediția a X-a

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2021

Turneul național „Clasic la puterea a treia” ajunge din nou la Deva

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2021

Centenarul criticilor (A)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2021

Înscrieri în Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2021

Reguli de acces la „Noaptea bibliotecilor”, în contextul pandemiei COVID-19

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2021

În lumea teatrului cu Mihai Mălaimare (A)

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2021