ACTUALITATE

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații au fost efectuate în cabinetele medicale școlare din Deva, anul trecut, dintre care 3 procente aparțin cabinetelor de medicină dentară, potrivit Primăriei municipiului.

Potrivit datelor oficiale, mai mult de jumătate (57%) dintre cele 71.014 consultații înregistrate anul trecut au fost efectuate în cele două cabinete medicale care funcționează la Colegiul Național „Decebal”.

Potrivit medicilor care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale din școli și grădinițe, populația școlară în anul 2022 a fost de 7.971 de persoane. Ponderea o reprezintă elevii din învățământul primar și gimnazial (câte 27% din total), în timp ce un sfert din totalul elevilor (25%) fac parte din învățământul liceal, mai puțin de o cincime (15%) o reprezintă preșcolarii, iar 6% – elevii înscriși în învățământul profesional.

Rețeaua de medicină școlară din Deva este formată din 20 de cabinete medicale (dintre care două stomatologice), iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Cabinetele școlare de medicină dentară funcționează la Colegiul Național „Decebal” (Corp A – Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 22) și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” (Strada Gh. Barițiu, nr. 2). Fiecărui cabinet îi sunt arondate mai multe școli și grădinițe, astfel încât toți preșcolarii și elevii înscriși la unitățile de învățământ din municipiu să aibă acces la consultații și tratamente stomatologice gratuite.

Toți preșcolarii și elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ preuniversitar din Deva beneficiază de consultații gratuite în cele 20 de cabinete de medicină generală și dentară care funcționează în școli și grădinițe.

Asistența medicală școlară oferă: acordarea de consultații primare; efectuarea tirajului zilnic, în cazul preșcolarilor; evidență specială în cazul copiilor cu boli cronice; verificarea stării de sănătate a elevilor înainte de participarea acestora la competiții, olimpiade, concursuri, excursii etc.; acțiuni de prevenție; triaj epidemiologic, după fiecare vacanță școlară; monitorizarea alimentației preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ în care se servește masa; asistență medicală în cazul urgențelor medicale; educație pentru sănătate; promovarea unui stil de viață sănătos și a activității fizice în rândul copiilor și adolescenților etc.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024

Servicii electronice extinse pentru deveni. Peste 40 de taxe pot fi plătite cu cardul

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2024

Când se pot plăti impozitele și taxele locale în municipiul Orăștie

HunedoaraMea.ro3 ianuarie 2024

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro23 decembrie 2023

Lotul 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord, recepționat în întregime

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2023

A început montarea semafoarelor inteligente în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 decembrie 2023

O companie reprezentată de Gică Popescu va ridica un complex comercial în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 noiembrie 2023

S-a circulat în condiții de iarnă pe mai multe drumuri județene. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

HunedoaraMea.ro20 noiembrie 2023

15 ani de la tragedia din Mina Petrila, când 13 mineri și-au pierdut viața

HunedoaraMea.ro15 noiembrie 2023