ACTUALITATE

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații au fost efectuate în cabinetele medicale școlare din Deva, anul trecut, dintre care 3 procente aparțin cabinetelor de medicină dentară, potrivit Primăriei municipiului.

Potrivit datelor oficiale, mai mult de jumătate (57%) dintre cele 71.014 consultații înregistrate anul trecut au fost efectuate în cele două cabinete medicale care funcționează la Colegiul Național „Decebal”.

Potrivit medicilor care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale din școli și grădinițe, populația școlară în anul 2022 a fost de 7.971 de persoane. Ponderea o reprezintă elevii din învățământul primar și gimnazial (câte 27% din total), în timp ce un sfert din totalul elevilor (25%) fac parte din învățământul liceal, mai puțin de o cincime (15%) o reprezintă preșcolarii, iar 6% – elevii înscriși în învățământul profesional.

Rețeaua de medicină școlară din Deva este formată din 20 de cabinete medicale (dintre care două stomatologice), iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Cabinetele școlare de medicină dentară funcționează la Colegiul Național „Decebal” (Corp A – Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 22) și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” (Strada Gh. Barițiu, nr. 2). Fiecărui cabinet îi sunt arondate mai multe școli și grădinițe, astfel încât toți preșcolarii și elevii înscriși la unitățile de învățământ din municipiu să aibă acces la consultații și tratamente stomatologice gratuite.

Toți preșcolarii și elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ preuniversitar din Deva beneficiază de consultații gratuite în cele 20 de cabinete de medicină generală și dentară care funcționează în școli și grădinițe.

Asistența medicală școlară oferă: acordarea de consultații primare; efectuarea tirajului zilnic, în cazul preșcolarilor; evidență specială în cazul copiilor cu boli cronice; verificarea stării de sănătate a elevilor înainte de participarea acestora la competiții, olimpiade, concursuri, excursii etc.; acțiuni de prevenție; triaj epidemiologic, după fiecare vacanță școlară; monitorizarea alimentației preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ în care se servește masa; asistență medicală în cazul urgențelor medicale; educație pentru sănătate; promovarea unui stil de viață sănătos și a activității fizice în rândul copiilor și adolescenților etc.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 8 =

Mai mult in ACTUALITATE

Insule ecologice digitalizate, la Deva, din fonduri europene

HunedoaraMea.ro9 martie 2023

PRESShub: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Al 10-lea proiect prin PNRR pentru municipiul Hunedoara. 3 milioane de lei pentru soluţii inteligente destinate transportului urban

HunedoaraMea.ro13 februarie 2023

Investițiile în domeniul cultural și evenimentele culturale din 2023, susținute de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 februarie 2023

A fost votat bugetul general al Devei pe acest an

HunedoaraMea.ro1 februarie 2023

Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2023

Bugetul municipiului Hunedoara, dedicat în principal investiţiilor în dezvoltarea oraşului

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2023

Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023

PRESShub: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023