ACTUALITATE

Premierul Dacian Cioloș, în vizită în județul Hunedoara

FOTO: gov.ro
Premierul Dacian Cioloș, în vizită în județul Hunedoara

Premierul României, Dacian Cioloș, va fi prezent vineri, la Petroșani, unde le va prezenta autorităților județene și locale un program de sprijin pentru îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din Valea Jiului.

Programul vizitei cuprinde discuții cu rectorul și membrii Senatului Universității din Petroșani, o întâlnire cu prefectul Județului Hunedoara, președintele Consiliului Județean Hunedoara, autoritățile locale din Valea Jiului, senatori și deputați – reprezentanți ai județului Hunedoara și reprezentanți în județul Hunedoara ai Autorităților de Management pentru Programele Operaționale.

“Vizita Prim-Ministrului României în județul Hunedoara are ca scop principal prezentarea mecanismului de sprijin pentru dezvoltarea integrată a zonelor pilot de intervenție ca urmare a aprobării Memorandumului privind „Dezvoltarea unor programe integrate din fonduri europene și bugetul național pentru îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonele pilot de intervenție Valea Jiului, zona Roșia Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate din Moldova”, aprobat de Guvernul României. Prin acest Memorandum s-a aprobat înființarea biroului local al Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică pentru Valea Jiului (UGAT – Valea Jiului) cu sediul în Petroșani. Acest birou va avea rol de “punct unic de contact” pentru programele de finanțare disponibile în zona Valea Jiului și de sprijin în implementarea proiectelor de regenerare locală.” a declarat prefectul județului Hunedoara, Valer Ungur.

În programul vizitei sunt incluse și declarații de presă susținute de premierul Dacian Cioloș, viceprim-ministrul Vasile Dîncu și consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul UGAT.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

18 − ten =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

spital urgenta

Un bărbat internat la Spitalul din Petroșani a murit din cauza gripei

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2019
salvamontisti

Risc de avalanșă în toate masivele muntoase din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2019
gripa

Primul caz de gripă confirmat cu analize de laborator, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2019
geoparc 01

Geoparcul Dinozaurilor, punte de legătură între Țara Hațegului și Coreea de Sud

HunedoaraMea.ro21 ianuarie 2019
primaria deva

27 de proiecte pe fonduri europene depuse de Primăria Deva

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2019
maria cioncan

Comemorare a atletei Maria Cioncan, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2019
ajutor social

Beneficiarii de ajutor social pot lucra ca zilieri la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2019
tabara iglu

Tabără de construit iglu-uri, în stațiunea Parâng

HunedoaraMea.ro11 ianuarie 2019
accident vetel 01

Un bărbat, rănit grav într-un accident în care au fost implicate cinci mașini, la Vețel. Traficul rutier, blocat două ore. FOTO

HunedoaraMea.ro10 ianuarie 2019