ACTUALITATE

Primarul Devei a pedalat alături de Principele Nicolae al României în turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

Primarul Devei a pedalat alături de Principele Nicolae al României în turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

Primarul Devei, Petru Mărginean, a luat parte duminică la o etapă a turului ciclist „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, acţiune organizată de Asociația Curtea Veche sub coordonarea Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României. “Cărțile copilăriei pe bicicletă” este un eveniment unic în România care va traversa, în peste 1000 de kilometri, 10 orașe importante în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța.

Primarul Devei a participat la etapa a 4-a a turului, pe traseul Alba Iulia – Sibiu. Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, Petru Mărginean este singurul edil din ţară care a răspuns până în prezent invitaţiei Principelui Nicolae al României şi s-a alăturat turului ciclist.

„Am văzut foarte mulţi cetăţeni străini care îl însoţesc pe Principele Nicolae al României în acest tur care are ca scop declarat donaţiile de carte şi promovarea lecturii în rândul elevilor români, din zonele prin care trece, precum şi promovarea mersului pe bicicletă. (…) Pe lângă scopul nobil pe care îl are, acela de a-i încuraja pe copii să citească, turul ciclist este benefic pentru propria sănătate, promovează acest sport frumos şi locurile deosebite pe care le avem”, a declarat primarul Devei.

tur caritabil alba sibiu

“Cărțile copilăriei pe bicicletă” – o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din mediile defavorizate

Între 23 aprilie și 3 mai 2015, ASR Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism Alex Ciocan și importanți oameni de afaceri din țară vor pedala în sprijinul cauzei susținute de Asociația Curtea Veche, ce își propune schimbarea statisticilor ce plasează România la coada clasamentului european privind numărul de cărți citite pe cap de locuitor. În acest moment, 53% dintre români au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc, iar 60% dintre ei nu practică sport niciodată, tocmai de aceea strângerea de fonduri pentru copiii din mediile defavorizate se face printr-un tur ciclist.

“Cărțile copilăriei pe bicicletă” care va traversa, în peste 1000 de kilometri, 10 orașe importante în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța. Doritorii își pot arăta sprijinul făcând o donație, oricât de mică, pe site-ul asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta sau pedalând alături de fundraiseri în cadrul evenimentelor organizate în fiecare dintre orașele de pe traseu. În fiecare oraș, cinci dintre copiii cu drag de lectură care vor participa la întâmpinarea turului ciclist vor fi premiați cu biciclete.

Campania urmărește nu colectarea de volume, ci strângerea de fonduri.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, despre turului ciclist caritabil “Cărțile Copilăriei pe bicicletă”

“De ce pedalatul pe bicicletă și acest tur?

Ideea de a desfășura acest tur a apărut în luna mai a anului trecut, la aproximativ o lună de când echipa asociației a încercat să găsească soluții pentru a susține activitățile noastre. Suntem o echipă de oameni cu caractere și abilități diferite, care au în comun dorința de a ajuta copiii să descopere cât de plăcută este, de fapt, lectura. Încercăm să stimulăm societatea să ni se alăture acestui scop printr-o modalitate inedită: traversarea României într-un tur pe bicicletă.

Ideea organizării unui astfel de tur mi-a încolțit în minte într-un vis. Am visat că pedalez pe bicicletă, în România, fără să știu încotro mă îndrept, de patru ori în patru săptămâni consecutive și am ajuns la concluzia că acest vis trebuie să fi fost un semn.

După o analiză amplă, prin care am asociat acest semn cu activitatea de caritate pentru copii pe care deja o aveam, am propus colegilor de la asociație organizarea unui tur ciclist caritabil. (…)

De ce alăturarea cititului cu pedalatul?

Ambele activități au în comun educația, implică participarea oricărei persoane de orice vârstă, precum și apropierea dintre membrii unei familii ori dintre membrii unei comunități oricând și aproape oriunde. Lipsa acestor activități reprezintă o mare problemă în România.

Așadar,

60 % dintre români nu practică sportul deloc,

25 % din copii și 18 % din rândul tinerilor (18-24 de ani) suferă de obezitate.

România este a treia țară din Europa ca număr de populație care suferă de obezitate.

Peste 53% dintre români nu citesc

Ce încercăm să facem? Prin exemplul personal, dorim doar să facem o mică diferență și să încurajăm toți membrii comunităților, dar în special pe copii să citească și să facă sport.

Parcurgerea turului ciclist are ca scop strângerea de fonduri precum și promovarea lecturii și a sportului. Astfel, învățăm să ne dezvoltăm mintea de la o vârstă fragedă.

Turul ciclist, care are ca traseu traversarea țării noastre frumoase, combină toate aceste lucruri. De asemenea, cred că este o mare provocare pentru noi și sunt sigur că va fi plăcut și merituos, de aceea invit comunitățile să ne întâlnim pe traseu.

Aș dori, de asemenea, să invit pe oricine are o bicicletă să ni se alăture pentru 20-30 de kilometri, înainte și/sau după localitatea în care locuiește. Cicliștii au oportunitatea să arate României și comunităților din care fac parte, pasiunea lor pentru ciclism precum și nevoia de a călători în siguranță pe piste de bicicliști, care ar trebui să existe în toată țara.”

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers, Herlitz România, Pelikan, Azomureș

Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze Ambulanță, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fântâna, Publicitate de la A la Z, Garmin, Info Design Marketing, Stage Expert.

Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, ȘtiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntPărinte.ro

Eveniment promovat de Itsy Bitsy.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 12 =

Mai mult in ACTUALITATE

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O femeie a murit, iar soțul și cei trei copii au fost răniți, într-un accident pe autostradă, între Deva și Ilia

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020