ACTUALITATE

Primarul Devei demontează informațiile de pe Facebook privind câinii comunitari chinuiți în adăpostul public de la Sântuhalm

Primarul Devei demontează informațiile de pe Facebook privind câinii comunitari chinuiți în adăpostul public de la Sântuhalm

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat miercuri că este victima unui fake-news, după ce o persoană implicată în activitatea de protecţie a animalelor a publicat imagini cu câini comunitari într-o stare de sănătate jalnică, la adăpostul public de la Sântuhalm, sugerând că este o situație care se întâmplă în prezent.

Autoarea postării este Terezia Dinu, o persoană care activează voluntar la Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş”. „Sânt consternată şi revoltată de iniţiativa primarului Devei de a redeschide lagărul morţii şi furtul de bani publici la ruina de adăpost public Sântuhalm. Același manager care a făcut un deficit de patru miliarde lei constatat de curtea de conturi. Ca să aibă idee lumea de ce se întâmplă acolo, cu mii de scuze iubitorilor de animale, urmăriţi câteva imagini”, a scris marți Terezia Dinu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Devei: „Sunt revoltat pentru că sunt minciuni ordinare”

Primarul Devei a declarat în cadrul unei conferințe de presă că adăpostul public a fost închis în urmă cu şapte luni, odată cu încetarea activităţii Serviciului judeţean pentru animalele fără stăpân.

“Sunt revoltat (de acele postări – n.red.) pentru că sunt intoxicări, manipulări şi minciuni ordinare. (…) Sunt nişte imagini foarte dure, preluate de pe un site german. Imaginile sunt dureroase – atrocităţi, dar acel site german nu menţiona în ce localitate din România şi la ce adăpost au fost făcute acestea. Am fost acuzat direct că sunt responsabil de acele atrocităţi care s-ar fi petrecut în adăpostul de la Sântuhalm (lângă Deva, n.r.). Dacă în Deva nu este niciun câine, pozele nu puteau fi făcute aici. Am sunat şi alţi primari şi am întrebat dacă au avut un astfel de caz. Mi-au răspuns că în cele opt adăposturi din judeţ nu au avut aşa ceva”, a declarat primarul Florin Oancea.

„A început o avalanşă de comentarii în care mă făceau criminal, să păţesc eu şi familia mea ceea au păţit câinii din imagini, om fără suflet, că nu mă preocupă nimic nici pentru semeni, nici pentru animale. Lucruri total false. Eu sunt un iubitor de animale. Am acasă trei câini, iubesc animalele”, a mai spus primarul Devei.

Poze făcute în urmă cu trei ani

Ziarul Anchetadehunedoara.ro a contactat-o pe Terezia Dinu, care a declarat că pozele au fost făcute în urmă cu trei ani. „Aşa s-a întâmplat pe vremea lui Oprean (fostul şef la Serviciului „patronat” de Consiliul Judeţean – n. red.). Eu nu am spus că e de vină domnul primar. Doamna Monica (soţia primarului Florin Oancea – n.red.) şi fiica dânsei au fost de mai multe ori la noi şi au adus mâncare pentru câinii din adăpostul nostru. Eu am vrut să arăt ce s-a întâmplat pe vremea lui Oprean”, a spus Terezia Dinu pentru Anchetadehunedoara.ro. Potrivit ziarului, imaginile aduse acum în actualitate au fost publicate cu mai mult timp în urmă şi pe un site din Germania pentru că Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş” are legături cu ONG-uri germane de la care primeşte periodic ajutor de hrană pentru câini.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − thirteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020

Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură a PSD a trecut cu 261 de voturi

HunedoaraMea.ro5 februarie 2020

Trafic restricționat pe autostrada A1, după ce un microbuz a intrat într-un parapet

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Cod portocaliu de precipitații abundente și cod galben de ninsori și vânt puternic

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Un băiat de 13 ani a murit după ce a intrat cu mașina tatălui său într-un copac

HunedoaraMea.ro2 februarie 2020

Telecabina de pe dealul Cetății Deva, în revizie lunară

HunedoaraMea.ro2 februarie 2020

Dorel Bretean, învestit în funcția de subprefect al județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2020