ACTUALITATE

Primarul Devei demontează informațiile de pe Facebook privind câinii comunitari chinuiți în adăpostul public de la Sântuhalm

Primarul Devei demontează informațiile de pe Facebook privind câinii comunitari chinuiți în adăpostul public de la Sântuhalm

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat miercuri că este victima unui fake-news, după ce o persoană implicată în activitatea de protecţie a animalelor a publicat imagini cu câini comunitari într-o stare de sănătate jalnică, la adăpostul public de la Sântuhalm, sugerând că este o situație care se întâmplă în prezent.

Autoarea postării este Terezia Dinu, o persoană care activează voluntar la Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş”. „Sânt consternată şi revoltată de iniţiativa primarului Devei de a redeschide lagărul morţii şi furtul de bani publici la ruina de adăpost public Sântuhalm. Același manager care a făcut un deficit de patru miliarde lei constatat de curtea de conturi. Ca să aibă idee lumea de ce se întâmplă acolo, cu mii de scuze iubitorilor de animale, urmăriţi câteva imagini”, a scris marți Terezia Dinu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Devei: „Sunt revoltat pentru că sunt minciuni ordinare”

Primarul Devei a declarat în cadrul unei conferințe de presă că adăpostul public a fost închis în urmă cu şapte luni, odată cu încetarea activităţii Serviciului judeţean pentru animalele fără stăpân.

“Sunt revoltat (de acele postări – n.red.) pentru că sunt intoxicări, manipulări şi minciuni ordinare. (…) Sunt nişte imagini foarte dure, preluate de pe un site german. Imaginile sunt dureroase – atrocităţi, dar acel site german nu menţiona în ce localitate din România şi la ce adăpost au fost făcute acestea. Am fost acuzat direct că sunt responsabil de acele atrocităţi care s-ar fi petrecut în adăpostul de la Sântuhalm (lângă Deva, n.r.). Dacă în Deva nu este niciun câine, pozele nu puteau fi făcute aici. Am sunat şi alţi primari şi am întrebat dacă au avut un astfel de caz. Mi-au răspuns că în cele opt adăposturi din judeţ nu au avut aşa ceva”, a declarat primarul Florin Oancea.

„A început o avalanşă de comentarii în care mă făceau criminal, să păţesc eu şi familia mea ceea au păţit câinii din imagini, om fără suflet, că nu mă preocupă nimic nici pentru semeni, nici pentru animale. Lucruri total false. Eu sunt un iubitor de animale. Am acasă trei câini, iubesc animalele”, a mai spus primarul Devei.

Poze făcute în urmă cu trei ani

Ziarul Anchetadehunedoara.ro a contactat-o pe Terezia Dinu, care a declarat că pozele au fost făcute în urmă cu trei ani. „Aşa s-a întâmplat pe vremea lui Oprean (fostul şef la Serviciului „patronat” de Consiliul Judeţean – n. red.). Eu nu am spus că e de vină domnul primar. Doamna Monica (soţia primarului Florin Oancea – n.red.) şi fiica dânsei au fost de mai multe ori la noi şi au adus mâncare pentru câinii din adăpostul nostru. Eu am vrut să arăt ce s-a întâmplat pe vremea lui Oprean”, a spus Terezia Dinu pentru Anchetadehunedoara.ro. Potrivit ziarului, imaginile aduse acum în actualitate au fost publicate cu mai mult timp în urmă şi pe un site din Germania pentru că Asociaţia „Salvaţi-l pe Lăbuş” are legături cu ONG-uri germane de la care primeşte periodic ajutor de hrană pentru câini.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020