ACTUALITATE

Primele autobuze hibrid au ajuns în municipiul Hunedoara

Primele autobuze hibrid au ajuns în municipiul Hunedoara

Primele două autobuze hibrid achiziţionate cu bani europeni de Primăria Hunedoara au ajuns în oraş şi urmează să fie puse în circulaţie de îndată ce se vor finaliza procedurile legale în domeniu.

Potrivit Primăriei Hunedoara, autobuzele au 12 metri lungime, 3 uşi de acces, 29 de locuri pe scaune, 1 loc şi platformă de acces pentru cărucioare, 70 de locuri în picioare, instalaţie de climatizare, sistem de e-ticketing, sisteme de informare a călătorilor şi respectă normele de poluare Euro VI.

Sistemul de propulsie este unul hibrid plug-in (diesel-electric). Este vorba despre autobuze produse în Polonia de compania Solaris (care a fost desemnată ca furnizor în urma unei proceduri de licitaţie). Alte 18 autobuze de acest fel urmează să ajungă la Hunedoara până la finele acestui an.

„Am ales autobuze hibrid din mai multe motive, principalul argument fiind acela că, dată fiind configuraţia geografică a municipiului, exploatarea de autobuze sută la sută electrice ar fi fost mult mai dificilă. De exemplu, un autobuz care deserveşte Linia 3, ar fi trebuit tras pe dreapta şi pus la încărcat după doar vreo două – trei curse efectuate pe traseul amintit, care include urcări destul de solicitante până în Micro 7. Contractul de furnizare are o valoare totală de aproximativ 13,4 milioane de euro şi include, pe lângă cele 20 de autobuze în sine, 20 de staţii de încărcare a acestora şi mai multe dotări suplimentare moderne, cum sunt cele de e-ticketing, ecrane şi panouri de informare a călătorilor, sisteme de monitorizare video, servicii de asistenţă tehnică şi aşa mai departe. Ca valoare, este cea mai importantă achiziţie făcută în cadrul proiectului general de modenizare a transportului în comun pentru care am reuşit să obţinem o finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro, proiect împărţit în trei: „Coridorul de Est”, „Coridorul Central” şi „Coridorul de Vest”. Era necesară această flotă de autobuze noi în aşa fel încât fiecare hunedorean să-şi dorească să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul maşinii proprii”, explică primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + fifteen =

Mai mult in ACTUALITATE

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024

Servicii electronice extinse pentru deveni. Peste 40 de taxe pot fi plătite cu cardul

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2024

Când se pot plăti impozitele și taxele locale în municipiul Orăștie

HunedoaraMea.ro3 ianuarie 2024

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro23 decembrie 2023

Lotul 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord, recepționat în întregime

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2023

A început montarea semafoarelor inteligente în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 decembrie 2023

O companie reprezentată de Gică Popescu va ridica un complex comercial în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 noiembrie 2023

S-a circulat în condiții de iarnă pe mai multe drumuri județene. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

HunedoaraMea.ro20 noiembrie 2023

15 ani de la tragedia din Mina Petrila, când 13 mineri și-au pierdut viața

HunedoaraMea.ro15 noiembrie 2023