ACTUALITATE

Primele autobuze hibrid au ajuns în municipiul Hunedoara

Primele autobuze hibrid au ajuns în municipiul Hunedoara

Primele două autobuze hibrid achiziţionate cu bani europeni de Primăria Hunedoara au ajuns în oraş şi urmează să fie puse în circulaţie de îndată ce se vor finaliza procedurile legale în domeniu.

Potrivit Primăriei Hunedoara, autobuzele au 12 metri lungime, 3 uşi de acces, 29 de locuri pe scaune, 1 loc şi platformă de acces pentru cărucioare, 70 de locuri în picioare, instalaţie de climatizare, sistem de e-ticketing, sisteme de informare a călătorilor şi respectă normele de poluare Euro VI.

Sistemul de propulsie este unul hibrid plug-in (diesel-electric). Este vorba despre autobuze produse în Polonia de compania Solaris (care a fost desemnată ca furnizor în urma unei proceduri de licitaţie). Alte 18 autobuze de acest fel urmează să ajungă la Hunedoara până la finele acestui an.

„Am ales autobuze hibrid din mai multe motive, principalul argument fiind acela că, dată fiind configuraţia geografică a municipiului, exploatarea de autobuze sută la sută electrice ar fi fost mult mai dificilă. De exemplu, un autobuz care deserveşte Linia 3, ar fi trebuit tras pe dreapta şi pus la încărcat după doar vreo două – trei curse efectuate pe traseul amintit, care include urcări destul de solicitante până în Micro 7. Contractul de furnizare are o valoare totală de aproximativ 13,4 milioane de euro şi include, pe lângă cele 20 de autobuze în sine, 20 de staţii de încărcare a acestora şi mai multe dotări suplimentare moderne, cum sunt cele de e-ticketing, ecrane şi panouri de informare a călătorilor, sisteme de monitorizare video, servicii de asistenţă tehnică şi aşa mai departe. Ca valoare, este cea mai importantă achiziţie făcută în cadrul proiectului general de modenizare a transportului în comun pentru care am reuşit să obţinem o finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro, proiect împărţit în trei: „Coridorul de Est”, „Coridorul Central” şi „Coridorul de Vest”. Era necesară această flotă de autobuze noi în aşa fel încât fiecare hunedorean să-şi dorească să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul maşinii proprii”, explică primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − four =

Mai mult in ACTUALITATE

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024