ACTUALITATE

Primele schimbări în municipiu făcute de noua conducere a Primăriei Deva și ce proiecte urmează

Primele schimbări în municipiu făcute de noua conducere a Primăriei Deva și ce proiecte urmează

Reprezentanții Primăriei Deva au anunțat, într-un comunicat de presă, măsurile luate până în prezent de actuala conducere a administrației locale de la preluarea mandatului și proiectele care urmează să fie demarate în scurt timp în municipiu.

Municipalitatea a redeschis circulația pe strada Andrei Șaguna dinspre Bulevardul Iuliu Maniu până la strada Octavian Goga. Accesul pe strada Andrei Şaguna se face pe sens unic de mers dinspre strada Avram Iancu până la intersecţia cu strada Octavian Goga, iar de la intersecţia cu strada Octavian Goga până la Bulevardul Iuliu Maniu se circulă pe ambele sensuri de mers.

O altă schimbare anunțată va fi remenajarea trecerii de pietoni din zona Parcului Opera, pe Bulevardul Decebal.

De asemenea, în această săptămână vor începe lucrările de amenajare a parcării supraterane din Piaţa Unirii. Parcarea va avea 155 de locuri şi va fi construită pe un teren de 4.200 de metri pătraţi.

Comunicatul Primăriei Deva

*Au fost finalizate lucrările de refacere a asfaltului deteriorat în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă atât pe DN 7, în zona Ardealul, cât şi la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Dragoş Vodă. Lucrările de reabilitare au fost efectuate de SC ApaProd SA Deva.

*A fost reglementată circulaţia rutieră pe strada Andrei Şaguna în conformitate cu avizul nr. 24050/23.06.2016 al Poliţiei Municipiului Deva-Biroul Rutier şi cu Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 419/2015. Concret: indicatorul „Accesul interzis” de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu a fost mutat la intersecţia cu strada Octavian Goga. Prin urmare, accesul pe strada Andrei Şaguna se face pe sens unic de mers dinspre strada Avram Iancu până la intersecţia cu strada Octavian Goga, iar de la intersecţia cu strada Octavian Goga până la Bulevardul Iuliu Maniu se circulă pe ambele sensuri de mers.

*Vor fi operate modificări la sistemul de semaforizare din municipiul Deva. Toate semafoarele din oraş vor funcţiona pe „galben intermitent”, în intervalul orar 23.00-05.30, cu excepţia celor de pe Calea Zarandului. Măsura a fost luată în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, 29 iunie 2016, între reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Poliţiei Locale Deva şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – Serviciul Rutier, la solicitarea mai multor cetăţeni din municipiu. Toate demersurile din partea Primăriei Deva au fost deja făcute, aşteptăm avizul IPJ Hunedoara, după care vor fi operate modificările în softul sistemului.

*Va fi reînfiinţată trecerea de pietoni din zona Parcului Opera, pe Bulevardul Decebal, în baza avizului Poliţiei Rutiere. Potrivit prevederilor legale, trecerea de pietoni va fi amenajată astfel încât să poată fi utilizată inclusiv de persoanele cu dizabilităţi, iar în zonă vor fi realizate amenajări rutiere care să determine conducătorii de vehicule să reducă viteza de deplasare.

*Scuarurile de pe Bulevardul 22 Decembrie, între Colegiul Tehnic „Transilvania” şi sensul giratoriu din zona Ceangăi, vor fi reamenajate ca spaţii verzi. După ce panseluţele din scuaruri au fost distruse de precipitaţiile abundente din ultima perioadă, reprezentanţii administraţiei locale au decis înlocuirea florilor cu specii de arbuşti rezistente la condiţii dificile de climă şi cu gazon.

*Reprezentanţii Primăriei Municipiului Deva au solicitat, săptămâna trecută, Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara o întâlnire pentru găsirea unor soluţii care să permită accesul publicului pe terenurile de sport din incinta şcolilor şi liceelor şi după terminarea cursurilor sau pe perioada vacanţelor, având în vedere importanţa sportului pentru copii şi tineri. Pentru că unităţile de învăţământ nu au personal de pază, administraţia locală a propus supravegherea bazelor sportive cu ajutorul unor camere de supraveghere sau prin intermediul cadrelor didactice-ofiţeri de serviciu pe şcoală. Terenurile de sport din incinta şcolilor şi liceelor au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, dar se află în administrarea unităţilor de învăţământ.

*Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat Primăriei Municipiului Deva, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, identificarea unor terenuri în vederea construirii de grădiniţe noi, în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET). Primăria Municipiului Deva a comunicat ISJ Hunedoara identificarea a două terenuri deţinute de administraţie, situate în cartierul Emanoil Gojdu (unde a funcţionat o grădiniţă în urmă cu mai mulţi ani, iar clădirea se află acum în paragină) şi pe strada Zăvoi, zona Archia, Orizont 2, în apropierea cartierului de blocuri sociale (unde Planul Urbanistic Zonal, aprobat prin HCL nr. 238/2007, prevede şi două funcţiuni diferite, între care o grădiniţă). Grădiniţele vor fi construite din bugetul alocat proiectului PRET pentru perioada 2017-2019.

*Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva vor sprijini în continuare performanţa în fotbalul devean. Vineri, 30 iunie 2016, primarul Municipiului Deva, Mircia Muntean, şi viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş s-au întâlnit cu jucători ai CNS „Cetate” Deva, pentru a discuta pe tema bugetului pentru următorul an competiţional, dar şi despre viitorul echipei alb-albaştrilor şi îmbunătăţirea activităţii clubului. La întâlnire au participat şi antrenorul Marius Sârbu, directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Adrian Liga, consilierul local Tiberiu Coroiu şi directorul economic al Primăriei Municipiului Deva, Angela Guran. Pentru următorul an competiţional, reprezentanţii Colegiului Naţional Sportiv au propus un buget mai mare decât cel de anul trecut, care va fi supus spre aprobare Consiliului Local Deva în şedinţa ordinară din luna iulie.

*Săptămâna aceasta, încep lucrările de amenajare a parcării supraterane din Piaţa Unirii, nr. 8. Parcarea va avea 155 de locuri, dintre care trei vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, şi va fi construită pe un teren de 4.200 de metri pătraţi, închiriat de municipalitate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265/2015. Pe lângă lucrările de construcţie a parcării, marcaje, realizarea de alei carosabile, montarea sistemului integrat de management al parcării cu control de acces, barieră şi terminal de taxare, amenajarea parcării va include şi un sistem de iluminat cu stâlpi şi panouri fotovoltaice. Lucrările de execuţie a obiectivului vor dura trei luni”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − sixteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Competiție automobilistică, la Deva. Prima etapă a Campionatului Național de Super Rally. Restricții de circulație pe mai multe străzi

HunedoaraMea.ro20 august 2020

Monumente istorice ale județului: Turnul-cetate de la Crivadia

HunedoaraMea.ro20 august 2020

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O femeie a murit, iar soțul și cei trei copii au fost răniți, într-un accident pe autostradă, între Deva și Ilia

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020