ACTUALITATE

Probleme la construcția Lotului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva. CNADNR verifică execuția lucrării

FOTO: Captură Youtube.com
Probleme la construcția Lotului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva. CNADNR verifică execuția lucrării

O porțiune din cei 17 km de autostradă din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, anunțați a fi dați în folosință la sfârșitul acestui an, ar putea fi demolată din cauza faptului că s-a constatat folosirea materialelor de slabă calitate ca și la autostrada Orăștie-Sibiu, informează capital.ro, care citează surse oficiale din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Porțiunea respectivă este construită de Salini – Impregilo, aceeași firmă care a executat și lucrările pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, unde o porțiune a fost închisă și demolată la niciun an de la inaugurare.

„Avem un raport în urma unei expertize efectuată pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Materialele de construcții care ar fi trebuit puse în corpul autostrăzii nu au fost găsite de experți, dar au fost plătite de către Compania Națională de Autostrăzi. În expertiză este precizat că trebuie demolată o anumită porțiune de autostradă pentru că s-au constatat lucruri foarte grave. Am cerut o nouă exepertiză pentru a stabili dacă firma de construcții a respectat proiectul”, au explicat sursele citate de capital.ro.

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a infirmat pentru HotNews.ro posibilitatea ca Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva să fie demolat, total sau parțial, dar spune că, într-adevăr, Compania a început verificări privind execuția lucrării pornind de la niște rapoarte de neconformitate.

„Noi am pornit la niște verificări pornind de la rapoartele de neconformitate. Sunt patru rapoarte care practic se repetă. Am trimis Direcția de Calitate acolo să facă niște verificări independente. S-au luat mostre, s-au luat carote și ele sunt acum la laboratoare”, a declarat Narcis Neaga pentru HotNews.ro.

Neaga a precizat că CNADNR a început să verifice mai minuțios inginerii și șantierele din țară după problemele grave apărute pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

Într-un comunicat de presă transmis marți, CNADNR anunță că, în perioada 2 – 5 noiembrie anul acesta, reprezentanți ai Direcţiei Calitate din cadrul Companiei şi ai laboratoarelor DRDP Timişoara şi DRDP Cluj au fost pe teren pentru a verifica lucrările executate până în prezent pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, lucrări aflate în diferite stadii de execuţie. Laboratoarele au recoltat probe din tronsonul de autostradă executat (materiale puse în opera) şi din stocurile de materiale, fiind verificată şi calitatea mixturilor asfaltice utilizate.

“Până la acestă dată, lucrările sunt realizate în conformitate cu proiectul de execuţie şi Caietul de sarcini, existând un număr de 4 note de neconformitate semnalate de către Consultantul care asigură respectarea proiectului de execuţie pe acest contract. În funcţie de rezultatele primite de la laboratoare, cele 4 neconformităţi vor fi stinse sau nu. Determinările specifice de laborator efectuate de către DRDP Timişoara, respectiv DRDP Cluj vor fi analizate, după care vor fi comunicate Companiei.

Precizăm că pentru perioada imediat următoare, deşi există firme specializate (ingineri FIDIC), CNADNR SA va monitoriza şi verifica în paralel calitatea lucrărilor executate pe şantierele de autostrăzi şi drumuri naţionale aflate în prezent în execuţie”, se arată în comunicatul CNADNR.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 3 =

Mai mult in ACTUALITATE

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Adrian Pușcaș a câștigat primăria Hațeg. Lupta a fost strânsă cu fostul primar Timiș

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat detașat Primăria Devei. Paula Corbu, scor mare. Vedeți procentele finale pentru fiecare candidat

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat la Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

PSD a câștigat șefia județului

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

Ovidiu Bălan a câștigat un nou mandat de primar la Orăștie

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020