ACTUALITATE

Programul Zilei Naţionale a României, la Deva și Hunedoara

Programul Zilei Naţionale a României, la Deva și Hunedoara

Evenimentele organizate la Deva de Ziua Națională a României vor avea loc în centrul orașului, circulația rutieră fiind restricționată în anumite zone în ziua de 1 decembrie.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale vor începe la ora 10.00, în Piaţa Victoriei (în faţa Centrului Cultural “Drăgan Muntean”), cu ceremonialul religios şi oficial.

La ora 11.00, acţiunea se mută pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde devenii vor putea urmări o paradă militară impresionantă. Vor defila, pe muzica Fanfarei din Petreşti/judeţul Alba, detaşamente ale MApN, Jandarmeria România, Poliţia Română, formaţiuni ale Crucii Roşii, SMURD, SRI şi ale Ministerului Justiţiei, Poliţia Locală Deva, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, formaţiuni ale Salvamont, Garda Cetăţii Deva şi Clubul Transilvania Airsoft, urmate de o paradă canină.

Începând cu ora 17.00, devenii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, la un concert folcloric susţinut de Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Berci (taragot), Mariana Anghel, Ana Almăşana Ciontea, Robert Târnăveanu, Ciprian Roman şi Grupul instrumental condus de Ionel Coza.

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României se vor încheia cu aprinderea festivă a luminilor de sărbători (ora 19.00), urmată de un spectacol de artificii.

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, traficul rutier în Municipiul Deva va fi restricţionat/închis după următorul program:

– În data de 1 decembrie 2016, începând cu ora 7.00 până la finalul ceremonialului militar dedicat Zilei Naţionale a României, traficul rutier va fi blocat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Poşta Veche) şi intersecţia cu Piaţa Victoriei.

-În data de 1 decembrie 2016, începând cu ora 9.00 până la finalul ceremonialului militar, traficul rutier va fi blocat pe strada Libertăţii – între intersecţiile cu strada Mihai Eminescu şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe Bulevardul Iuliu Maniu – între intersecţiile cu Bulevardul Decebal, str. Andrei Şaguna şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, în Piaţa Victoriei – între intersecţiile cu str. Mihai Eminescu, str. Împăratul Traian şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 – între intersecţiile cu strada Mareşal Averescu şi sensul giratoriu de la Poşta Veche.

De asemenea, în parcarea AJOFM, traficul rutier va fi închis până în data de 8 ianuarie 2017.

Programul evenimentelor organizate de Ziua Națională în municipiul Hunedoara

10.30 – 11.00 – Adunarea participanților la marș – în stadion (lângă Kaufland)

11.30 –  MARȘUL  TRICOLORULUI – plecare din zona Stadion – Kaufland pe traseul: Bdul Dacia – Corvin –  George Enescu –  Libertății (Restaurant Rustic) – Centrul Vechi (Parcul Libertății)

12.30 –  DEPUNERE COROANE – în parcul din Centrul Vechi  (intonare imn, cuvântare primar)

13.00 – Plecarea participanților la Marș înspre Casa de Cultură pe traseul: Primărie – Bdul Libertății – Casa de Cultură

13.30 – Spectacol folcloric în fața Casei de Cultură

16.00  – Concert susținut de DISTINTO  + IANNA NOVAC

18.00  – APRINDEREA LUMINILOR DE SĂRBĂTORI

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =

Mai mult in ACTUALITATE

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O femeie a murit, iar soțul și cei trei copii au fost răniți, într-un accident pe autostradă, între Deva și Ilia

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020