ACTUALITATE

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

În jur de 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, motivul fiind faptul că nu şi-au primit avansurile la salariul pe luna decembrie, informează agerpres.ro.

Activitatea de producție nu a fost afectată, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a încercat să dezamorseze acest conflict prin discuţii cu oamenii.

„Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a spus că restanţele salariale vor fi achitate în cursul zilei de luni sau marţi, cel mai târziu”, a declarat preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, citat de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, protestul s-a încheiat în urma negocierilor purtate între administraţia Complexului Energetic Hunedoara şi reprezentanţii sindicatelor, iar activitatea a fost reluată în condiţii de normalitate.

Prefectura Hunedoara a organizat sâmbătă o întâlnire între reprezentanți ai conducerii CEH, ai principalelor sindicate ale minerilor și ale energeticienilor și ai conducerii Primăriei Deva pentru stabilirea soluțiile prin care să fie rezolvată problema întârzierilor plăților salariilor către o parte ai angajaților societății.

Întâlnirea a fost convocată de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, și a fost determinată de comunicatul emis vineri de liderul Sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc,  potrivit căruia, luni, 6 ianuarie, o parte din energeticieni ar urma să întrerupă activitatea la termocentrală din cauza neprimirii drepturilor salariale prevăzute pentru 30 decembrie 2019.

„În urma situației prezentate a reieșit că drepturile salariale prevăzute a fi fost  acordate angajaților CEH în 30 decembrie au fost plătite parțial din cauza sumelor insuficiente existente in contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaților din subteranul Văii Jiului.  Astfel, nu au primit aceste drepturi bănești energeticienii de la Mintia și Paroșeni precum și personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. La solicitarea Prefectului Județului Hunedoara, privind rezolvarea urgentă a situației, conducerea CEH, reprezentată de Cristian Roșu, Administrator Special, a confirmat că miercuri, 8 ianuarie, banii vor fi virați in conturile celorlalți angajati. Prefectul Județului, Vasilică Potecă, a cerut de asemenea informații privind o eventuală  întrerupere a furnizării agentului termic în municipiul Deva, posibilitate prevăzută in același comunicat semnat de liderul sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc. Atât Administratorul Special cât si directorul complexului si cel al Termocentralei Mintia au precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, atât aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului cât și plata drepturilor salariale vor fi asigurate la timp. Pentru o comunicare cât mai corectă si mai eficientă intre salariați și conducere, la solicitarea Prefectului Județului, Vasilică Potecă, luni dimineață la Termocentrala Mintia va fi prezentă conducerea Complexului Energetic Hunedoara care va prezenta situația din aceste zile și soluțiile pentru rezolvarea problemelor, stabilite în urma întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului Județul Hunedoara”, a anunțat sâmbătă Instituția Prefectului Județul Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020