ACTUALITATE

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

În jur de 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, motivul fiind faptul că nu şi-au primit avansurile la salariul pe luna decembrie, informează agerpres.ro.

Activitatea de producție nu a fost afectată, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a încercat să dezamorseze acest conflict prin discuţii cu oamenii.

„Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a spus că restanţele salariale vor fi achitate în cursul zilei de luni sau marţi, cel mai târziu”, a declarat preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, citat de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, protestul s-a încheiat în urma negocierilor purtate între administraţia Complexului Energetic Hunedoara şi reprezentanţii sindicatelor, iar activitatea a fost reluată în condiţii de normalitate.

Prefectura Hunedoara a organizat sâmbătă o întâlnire între reprezentanți ai conducerii CEH, ai principalelor sindicate ale minerilor și ale energeticienilor și ai conducerii Primăriei Deva pentru stabilirea soluțiile prin care să fie rezolvată problema întârzierilor plăților salariilor către o parte ai angajaților societății.

Întâlnirea a fost convocată de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, și a fost determinată de comunicatul emis vineri de liderul Sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc,  potrivit căruia, luni, 6 ianuarie, o parte din energeticieni ar urma să întrerupă activitatea la termocentrală din cauza neprimirii drepturilor salariale prevăzute pentru 30 decembrie 2019.

„În urma situației prezentate a reieșit că drepturile salariale prevăzute a fi fost  acordate angajaților CEH în 30 decembrie au fost plătite parțial din cauza sumelor insuficiente existente in contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaților din subteranul Văii Jiului.  Astfel, nu au primit aceste drepturi bănești energeticienii de la Mintia și Paroșeni precum și personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. La solicitarea Prefectului Județului Hunedoara, privind rezolvarea urgentă a situației, conducerea CEH, reprezentată de Cristian Roșu, Administrator Special, a confirmat că miercuri, 8 ianuarie, banii vor fi virați in conturile celorlalți angajati. Prefectul Județului, Vasilică Potecă, a cerut de asemenea informații privind o eventuală  întrerupere a furnizării agentului termic în municipiul Deva, posibilitate prevăzută in același comunicat semnat de liderul sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc. Atât Administratorul Special cât si directorul complexului si cel al Termocentralei Mintia au precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, atât aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului cât și plata drepturilor salariale vor fi asigurate la timp. Pentru o comunicare cât mai corectă si mai eficientă intre salariați și conducere, la solicitarea Prefectului Județului, Vasilică Potecă, luni dimineață la Termocentrala Mintia va fi prezentă conducerea Complexului Energetic Hunedoara care va prezenta situația din aceste zile și soluțiile pentru rezolvarea problemelor, stabilite în urma întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului Județul Hunedoara”, a anunțat sâmbătă Instituția Prefectului Județul Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − two =

Mai mult in ACTUALITATE

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024

Servicii electronice extinse pentru deveni. Peste 40 de taxe pot fi plătite cu cardul

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2024

Când se pot plăti impozitele și taxele locale în municipiul Orăștie

HunedoaraMea.ro3 ianuarie 2024

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro23 decembrie 2023

Lotul 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord, recepționat în întregime

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2023