ACTUALITATE

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

Protest spontan al angajaților de la Termocentrala Mintia

În jur de 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, motivul fiind faptul că nu şi-au primit avansurile la salariul pe luna decembrie, informează agerpres.ro.

Activitatea de producție nu a fost afectată, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a încercat să dezamorseze acest conflict prin discuţii cu oamenii.

„Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a spus că restanţele salariale vor fi achitate în cursul zilei de luni sau marţi, cel mai târziu”, a declarat preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, citat de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, protestul s-a încheiat în urma negocierilor purtate între administraţia Complexului Energetic Hunedoara şi reprezentanţii sindicatelor, iar activitatea a fost reluată în condiţii de normalitate.

Prefectura Hunedoara a organizat sâmbătă o întâlnire între reprezentanți ai conducerii CEH, ai principalelor sindicate ale minerilor și ale energeticienilor și ai conducerii Primăriei Deva pentru stabilirea soluțiile prin care să fie rezolvată problema întârzierilor plăților salariilor către o parte ai angajaților societății.

Întâlnirea a fost convocată de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, și a fost determinată de comunicatul emis vineri de liderul Sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc,  potrivit căruia, luni, 6 ianuarie, o parte din energeticieni ar urma să întrerupă activitatea la termocentrală din cauza neprimirii drepturilor salariale prevăzute pentru 30 decembrie 2019.

„În urma situației prezentate a reieșit că drepturile salariale prevăzute a fi fost  acordate angajaților CEH în 30 decembrie au fost plătite parțial din cauza sumelor insuficiente existente in contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaților din subteranul Văii Jiului.  Astfel, nu au primit aceste drepturi bănești energeticienii de la Mintia și Paroșeni precum și personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. La solicitarea Prefectului Județului Hunedoara, privind rezolvarea urgentă a situației, conducerea CEH, reprezentată de Cristian Roșu, Administrator Special, a confirmat că miercuri, 8 ianuarie, banii vor fi virați in conturile celorlalți angajati. Prefectul Județului, Vasilică Potecă, a cerut de asemenea informații privind o eventuală  întrerupere a furnizării agentului termic în municipiul Deva, posibilitate prevăzută in același comunicat semnat de liderul sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iștoc. Atât Administratorul Special cât si directorul complexului si cel al Termocentralei Mintia au precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, atât aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului cât și plata drepturilor salariale vor fi asigurate la timp. Pentru o comunicare cât mai corectă si mai eficientă intre salariați și conducere, la solicitarea Prefectului Județului, Vasilică Potecă, luni dimineață la Termocentrala Mintia va fi prezentă conducerea Complexului Energetic Hunedoara care va prezenta situația din aceste zile și soluțiile pentru rezolvarea problemelor, stabilite în urma întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului Județul Hunedoara”, a anunțat sâmbătă Instituția Prefectului Județul Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =

Mai mult in ACTUALITATE

Un nou deces la o persoană infectată cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro6 aprilie 2020

Primăria Deva a alocat bani Spitalului Județean pentru cumpărarea a șase aparate de ventilație mecanică la Secția ATI

HunedoaraMea.ro4 aprilie 2020

Patru medici din Timișoara și Craiova, detașați în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro4 aprilie 2020

Europarlamentarul Iuliu Winkler: „Prima prioritate este combaterea pandemiei, dar vom decide măsuri de intervenție economică”

HunedoaraMea.ro3 aprilie 2020

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

În Orăștie a început dezinfecția scărilor de bloc. VEZI când va fi dezinfectat blocul tău

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Două persoane din județul Hunedoara infectate cu COVID-19 au murit. 42 de cazuri în întreaga țară

HunedoaraMea.ro29 martie 2020

Salvamont Hunedoara închide toate traseele montane din județ

HunedoaraMea.ro28 martie 2020

Secția Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție

HunedoaraMea.ro27 martie 2020