POLITICĂ

Război la vârful PSD Hunedoara după rezultatul alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele CJ Hunedoara Sorin Vasilescu le cere lui Laurențiu Nistor și Nataliei Intotero demisiile

Război la vârful PSD Hunedoara după rezultatul alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele CJ Hunedoara Sorin Vasilescu le cere lui Laurențiu Nistor și Nataliei Intotero demisiile

Ovidiu PETROVAI

Sorin Vasilescu, vicepreședinte PSD Hunedoara și vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, le solicită demisia din funcțiile în partid liderului organizației județene, Laurențiu Nistor, și fostului ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Într-o postare pe Facebook similară unei scrisori deschise, Vasilescu acuză un mod dictatorial de a face politică al celor doi colegi din PSD și le impută lui Laurențiu Nistor și Nataliei Intotero îndepărtarea de comunități și de membrii de partid și promovarea oamenilor pe criterii clientelare.

Vasilescu o atacă pe Intotero pentru modul în care a condus Ministerul Românilor de Pretutindeni și în care a gestionat relația cu diaspora. “Am girat ca organizație de partid un ministru, pe cel al Românilor de Pretutindeni, care ne dădea asigurări că românii din Diaspora nu vor veni la mitingul din 10 August (și așa a și fost, nu?). Ne spunea că românii nu vin pentru că cei plecați nu sunt nemulțumiți de noi. Mă întreb acum, a stat ministrul nostru să le asculte păsurile? Iată că Românii de Pretutindeni ne-au arătat încântarea și mulțumirea”, consideră Vasilescu.

Vicepreședintele CJ Hunedoara este de părere că rezultatul alegerilor prezidențiale reflectă activitatea politică a Organizației Județene a PSD Hunedoara și lasă de înțeles că social-democrații vor deconta și la alegerile de anul viitor greșelile conducerii organizației județene.

Laurențiu Nistor: Arogant și iresponsabil

Liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a catalogat ca “arogant și iresponsabil” modul în care care a reacționat Sorin Vasilescu după rezultatul alegerilor prezidențiale. “Problemele de partid se analizează în forurile interioare ale partidului”, susține Nistor.

HunedoaraMea.ro i-a solicitat și Nataliei Intotero un punct de vedere referitor la declarațiile lui Sorin Vasilescu. Când vom primi un răspuns de la fostul ministru, vom publica poziția sa pe acest subiect.

Mesajul integral postat de Sorin Vasilescu

“Am ascultat, Am analizat. Am așteptat.

Am avut încredere. Am dat dovadă de răbdare. Am respectat echipa.

Am spus tot ce nu a fost corect. Am rămas în echipă. Am sprijinit până la capăt.

Aici e capătul, dar nu pentru mine.

ȘI DE ACEEA, DOMNULE LAURENȚIU NISTOR, DOAMNĂ NATALIA INTOTERO, CRED CĂ ESTE MOMENTUL SĂ VĂ DAȚI DEMISIILE DIN FRUNTEA PSD HUNEDOARA.

Solicitarea mea este fundamentată pe rezultatele activității dumneavoastră. Și enumăr câteva:

– V-ați îndepărtat de comunități și de membrii de partid. Nu ați înțeles că dictatura nu este soluția și nu ați înțeles nici ce așteptau hunedorenii de la voi.

– Ați promovat oameni pe criterii clientelare (unii chiar preluati de la PNL) fără să aibă abilitățile necesare (profesionale și morale). Nu ați fost atenți nici măcar la promovările la nivel național. Măcar aici trebuia să trimiteți oameni cu experiență necesară pe posturile negociate. Și atunci cum să fim respectați la nivel județean și/sau national?

– Am girat ca organizație de partid un ministru, pe cel al Românilor de Pretutindeni, care ne dădea asigurări că românii din Diaspora nu vor veni la mitingul din 10 August (și așa a și fost, nu?). Ne spunea că românii nu vin pentru că cei plecați nu sunt nemulțumiți de noi. Mă întreb acum a stat ministrul nostru să le asculte păsurile? Iată că Românii de Pretutindeni ne-au arătat încântarea și mulțumirea.

– Și deloc de neglijat, PSD Hunedoara a eșuat în programul de guvernare la nivel de județ. Iar acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că dumneavoastră ați cultivat trădarea, incoerența administrativă și deprofesionalizarea instituțională. Iar cetățenii din Hunedoara ne-au taxat.

Rezultatul acestor alegeri reprezintă un tablou complet al activității Organizației Județene a PSD Hunedoara din punct de vedere politic. Iar din punct de vedere administrativ lucrurile nu sunt deloc optimiste, iar aceste rezultate vor fi resimțite în timp.

De aceea, e momentul să plecați până când nu distrugeți partidul definitiv”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =

Mai mult in POLITICĂ

Vasile Țonea, consilier local al Devei, a încetat din viață

HunedoaraMea.ro7 ianuarie 2020

Iohannis retrage decorațiile tuturor condamnaților penal. Mircia Muntean, vizat de decizie. Fostul primar al Devei a fost decorat de Traian Băsescu cu Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler

HunedoaraMea.ro10 decembrie 2019

Pesediștii contraatacă. Sorin Vasilescu, pus la zid de un grup de aproape 50 de parlamentari, primari și consilieri județeni PSD, după atacul la Nistor și Intotero

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2019

37 de comune din județ, din 55, au votat Klaus Iohannis. În cinci comune, candidatul PNL a obținut peste 70% din voturi. Vezi rezultatele pe fiecare comună

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2019

Laurenţiu Nistor (PSD): „La locale se schimbă datele problemei”

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2019

Preşedintele PNL Hunedoara: „Adevărata luptă pentru judeţ abia acum începe”

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2019

Iohannis a câștigat în jumătate dintre municipiile și orașele din județ. Dăncilă, în Valea Jiului și Brad. Diferență de doar șapte voturi între PSD și PNL în municipiul condus de Florin Cazacu

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2019

Klaus Iohannis, victorie detașată în mediul rural. PNL a câștigat alegerile în 35 de comune hunedorene, din 55. Care este singura comună care l-a ales președinte pe Mircea Diaconu

HunedoaraMea.ro11 noiembrie 2019

PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie. Vezi rezultatul alegerilor prezidențiale în toate municipiile și orașele din județ

HunedoaraMea.ro11 noiembrie 2019