COMUNITATE

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

Piese de teatru, spectacole pentru copii, un festival de dans dar și un film despre rezistența episcopilor greco-catolici în fața terorii comuniste sunt câteva dintre evenimentele care sunt trecute în acest final de săptămână pe agenda de timp liber. De asemenea, cei mici sunt așteptați la o întâlnire de poveste cu îndrăgitele personaje din „Frozen”, iar cei mari pot urmări comedia romantică „Last Christmas: O Nouă Poveste de Crăciun”, în premieră, la cinematograful devean.

VINERI

„Cenușăreasa și Prințul Misterios”. Ora 15:00, Cinema „Patria” Deva

Cenușăreasa descoperă un secret care o va tulbura: o vrăjitoare malefică l-a transformat pe prinț într-un șoricel, și l-a înlocuit cu o sosie. Acum, Cenușăreasa și prietenii ei sunt hotărâți să-l salveze pe prințul adevărat și să-l ajute s-o învingă pe vrăjitoarea cea rea.

„Recuperare. Un process”. Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

O monodramă în premieră, după autori români contemporani, regizată de Marius Costache. Spectacolul are loc la Sala Atelier. Prețul unui bilet este 20 de lei.

„Năcut în ʼ90”. Ora 19:00, Sala „Pro Arte” a Colegiului „Decebal” Deva

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecții și povești de viață care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a țării – uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește nici muzica live și nici proiecțiile video cu momente cheie ale anilor ‘90.

SÂMBĂTĂ

Festival concurs de dans „Face of dance”. Ora 10:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Festivalul se adresează copiilor şi tinerilor care studiază arta coregrafică în cadrul cluburilor şi palatelor copiilor, şcolilor, liceelor, asociaţiilor şi centrelor culturale. Cele mai bune evoluţii din concurs vor fi premiate: Premiul I, II, III şi două menţiuni – trofee și diplome pentru fiecare disciplină/categorie de vârstă şi secţiune de concurs; Trofeul „Face of dance” – cel mai bun moment al festivalului.

„Cardinalul”. Ora 15:00, Cinema „Patria” Deva

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți. „Cardinalul” prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.

„Tot ce-i minunat în lume”. Ora 19:00, Sala „Pro Arte” a Colegiului „Decebal” Deva

Subiectul spectacolului e simplu: o femeie care suferă de depresie decide că s-a săturat de viață, iar fiica ei, în vârstă de șapte ani, se hotărăște să-i scrie o listă cu 1.000 de motive pentru care merită să trăiești. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani.

DUMINICĂ

„Fram ursul polar”. Ora 12:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

O poveste a unui urs alb, „puternic, dar blând și glumeț”, care își trăiește majoritatea vieții în circ, unde ani buni fusese principala atracție. Spectacolul aduce pentru publicul spectator „ingrediente” precum muzică și dans, pentru o bună dispoziție.

Întâlnire cu faimoasele personaje din Frozen. Ora 17:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Toți copiii sunt invitați la întâlnirea cu faimoasele personaje din „Frozen. Peripeții în Regat” – Elsa, Anna, amuzantul om de zăpadă Olaf, Kristoff și renul său simpatic pe nume Sven.

„Last Christmas: O Nouă Poveste de Crăciun”. Ora 20:00, Cinema „Patria” Deva

Kate (Emilia Clarke) bântuie fără sens prin Londra pe fondul colindelor de Crăciun, și e toată un mănunchi de decizii neinspirate, consecință directă și enervantă a jobului ei de Elf într-un magazin cu tematică de sezon. Tom (Henry Golding) pare prea bun ca să fie adevărat când intră în viața ei și începe să pătrundă în adâncul sufletului ei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − seventeen =

Mai mult in COMUNITATE

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020

O nouă monografie – Cristur (A)

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, studiu de caz la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Curs gratuit la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

HunedoaraMea.ro26 august 2020

Deva Jazz Festival, la a III-a ediție

HunedoaraMea.ro21 august 2020