COMUNITATE

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

Finalul acesta de săptămână aduce hunedorenilor o serie de spectacole de teatru și filme. Cei mici pot viziona „Frozen II: Regatul de gheață II” și „Fata moșului și fata babei”, iar cei mari sunt invitați să urmărească „Recuperare. Un process” și „Cina de adio” la Teatrul din Petroșani sau premiera spectacolului „Glory of living” la teatrul devean. De asemenea, deseară se anunță un concert incendiar susținut de îndrăgita trupă Pragu’ de Sus.

Vineri

„Frozen II: Regatul de gheață II”. Ora 15:00, Cinema „Patria” Deva

Povestea începe la ceva vreme după evenimentele din primul film, într-un Arendelle ai cărui locuitori se bucură de pace. Iniţial, cea mai mare provocare a poveştii pare să fie dorinţa lui Kristoff (Jonathan Groff) de a o cere de nevastă pe Anna (Kristen Bell), dar asta doar până când Elsa (Idina Menzel) aude o voce misterioasă ce-i aduce aminte de un cântec de leagăn din copilărie. O ameninţare supranaturală şi posibilitatea ca trecutul regatului să nu fie la fel de luminos precum cred cele două surori le vor arunca pe eroine într-o nouă aventură.

Concert Pragu’ de Sus. Ora 21:00, Restaurant Colection Deva

Pragu’ de Sus cântă acasă, în noul Restaurant Colection! Muzică de colecție! Pop, rock & more! The best live party in town! Suport 30 lei.

Sâmbătă

„Who`s That Granny: A-nnebunit bunica!”. Ora 15:00, Cinema „Patria” Deva

După doi ani de conviețuire fericită, tribul de 7 frați și surori vitregi trebuie să plece din apartamentul spațios în care locuiesc, înainte de începerea anului școlar. În timp ce fiecare pleacă în vacanța de vară cu părinții lui, Gulliver, mezinul familiei, e trimis singur la bunica lui, care locuiește la mare. Dar excentrica bunică Aurore nu se pricepe deloc să aibă grijă de copii și preferă să petreacă non-stop, decât să stea cu ochiul pe nepoțelul ei.

„Recuperare. Un process”. Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic despre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață”, a menționat regizorul Marius Costache.

„Glory of living”. Ora 19:00, Teatrul de Artă Deva

„Acest spectacol scris de tânărul actor Laurențiu Lungu este prin excelență un concentrat de viață ce reușește prin mijloace simple să pună degetul pe rană, atingând problematica tinerilor din ziua de azi care au crescut în familii monoparentale. În ciuda faptului că sunt în permanență conectați în mediul online, rămân izolați emoțional și incapabili să înfrunte adevăratele probleme ale vieții cotidiene. Constructța acțiunii scenice oferă spectatorului posibilitatea de a-și căuta propriile răspunsuri la întrebările ce apar pe parcursul spectacolului”, susține Mihai Panaitescu, regizor.

Duminică

„Fata moșului și fata babei”. Ora 12:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Demult, existau un moș și o babă. Baba avea o fată, dar și moșul avea una. Fata moșului era frumoasă, harnică, delicată, bună la suflet, pe când, fata babei era fix invers. Într-o zi, baba a gonit-o pe fata moșneagului de acasă. Fata a plecat… Pe drum, a gasit o fântână, un cuptor,un cățelus… Toți aveau nevoie de ajutor (…)

„Cina de adio”. Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani

O comedie despre prieteni și cum să scapi de ei, cu Ecaterina Ladin, Gheorghe Ifrim și Mihai Călin. Regia este semnată de Răzvan Săvescu. Pentru Pierre și Clotilde Lecour, un cuplu de parizieni intelectuali, prietenii, mai ales cei pe care îi ai de mult, nu mai sunt ce erau pe vremuri. Viața te schimbă și fiecare evoluează în felul lui. Așa constată că își petrec prea mult timp, seri, vacanțe, cu prietenii, cu care nu mai au nimic de împarțit. Și pentru că în oraș a apărut o modă interesantă, numită „cină de adio”, creată special pentru această situație delicată de niste minți „luminate”, se hotărăsc să organizeze și ei un astfel de eveniment pentru prietenii de care vor să scape.

„Joker”. Ora 20:00, Cinema „Patria” Deva

Filmul își concentrează acțiunea originală și nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC. Cu o viziune amplă și complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =

Mai mult in COMUNITATE

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020

O nouă monografie – Cristur (A)

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, studiu de caz la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Curs gratuit la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

HunedoaraMea.ro26 august 2020

Deva Jazz Festival, la a III-a ediție

HunedoaraMea.ro21 august 2020