COMUNITATE

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

În acest weekend, pe agenda culturală de timp liber sunt trecute mai multe evenimente istorice și de divertisment. La teatrul din Petroșani va putea fi urmărit un spectacol în premieră intitulat „Geniul crimei”, iar la cinematograful devean va rula „Playing with Fire: Se-cinge treaba!”. Totodată, în acest final de săptămână va fi repusă în funcțiune celebra mocăniță din Țara Moților, iar la centrul cultural devean va „poposi” caravana „Centenarul Filmului Românesc”. Ultima zi a weekendului este rezervată activităților dedicate Zilei Naționale a României.

Vineri

„Geniul crimei”. Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

O comedie neagră, savuroasă, dar a cărei sensibilitate te ia prin surprindere. Personajele principale, Rolly și Stevie – tată și fiu, sunt doi infractori mărunți cărora li se oferă șansa de a avansa în industria crimei, în cea mai importantă misiune a vieții lor, dacă își vor demonstra abilitățile de a duce treaba la bun sfârșit.

„Playing with Fire: Se-cinge treaba!”. Ora 20:00, Cinema „Patria” Deva

O echipă de pompieri de elită trebuie să aibă grijă de trei copii năzdrăvani pe care i-au salvat dintr-un incendiu, dar habar nu au că îi așteaptă cea mai grea misiune din viața lor.

Sâmbătă

Plimbare cu mocănița. Ora 14:00, Gara CFR Brad

Mocănița din Țara Moților va fi pusă din nou în funcțiune și va circula în fiecare weekend până în data de 5 ianuarie 2020. Astfel, hunedorenii cu mic cu mare, dar și turiștii care ajung în Brad vor putea face o călătorie de vis cu celebrul tren. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii).

„Marea Unire, România, la 100 de ani”. Ora 18:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Caravana „Centenarul Filmului Românesc” ajunge la Deva, cu două producţii şi doi invitaţi speciali: criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actriţa Ileana Popovici. „Marea Unire, România, la 100 de ani” este un documentar AGERPRES, filmat pe teritoriul României, dar şi în Bucovina de Nord şi în Basarabia. Filmul ilustrează dramatismul anilor 1940-1941. Nu este o lecţie seacă de istorie. Este un documentar bazat pe oameni şi pe mărturiile lor. Fricile, bucuriile şi speranţele lor însoţesc spectatorul timp de 80 de minute într-o călătorie provocatoare pentru cei care vor să simtă emoţia. „România, la 100 de ani” înseamnă şi suferinţa celor care au fost despărţiţi de familiile lor şi deportaţi sau condamnaţi la închisoare, iar finalul, deschis, invită la meditaţie.

„Dacii”. Ora 20:30, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Acesta este primul film regizat de Sergiu Nicolaescu, dar şi pelicula în care Sergiu Nicolescu a interpretat primul său rol. Filmările au avut loc în perioada mai-octombrie 1966, iar o parte dintre cadrele exterioare au fost filmate în fosta capitală a statului dac de la Sarmizegetusa Regia. Cu peste 13 milioane de spectactori, „Dacii” se află pe locul 4 în topul celor mai vizionate filme româneşti din toate timpurile, realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Duminică

Târgul de Iarnă. Ora 10:00, Bulevardul 1 Decembrie 1918 Deva

Cel mai aşteptat eveniment de iarnă din municipiul Deva va reuni zeci de expozanţi din diferite zone ale ţării, care vor fi prezenţi, zilnic, între orele 10:00-22:00, în centrul istoric al Devei, pentru a oferi vizitatorilor produse specifice sărbătorilor de iarnă – preparate din carne şi lapte, vinuri, produse de patiserie, siropuri şi dulceţuri, cadouri, ornamente şi decoraţiuni, produse handmade, jucării şi bijuterii. Pe scena din Piaţa Unirii vor avea loc, în fiecare weekend din luna decembrie, concerte de muzică uşoară şi folclor, susţinute de solişti şi ansambluri cunoscute. Invitat special al evenimentului, în primul weekend al Târgului de Iarnă 2019, este Mihai Trăistariu.

Ziua Națională a României. Ora 10:30, Bulevardul 1 Decembrie 1918 Deva

Evenimentul debutează cu oficierea serviciului religios şi alocuţiuni ale oficialităţilor referitoare la semnificaţia Zilei Naţionale a României. La ora 11:00, publicul prezent la eveniment va putea urmări o impresionantă paradă militară, desfăşurată pe acordurile Fanfarei din Petreşti (judeţul Alba), cea mai longevivă fanfară din România, înfiinţată în urmă cu 140 de ani. După parada militară, devenii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, din centrul istoric al oraşului, la Hora Unirii şi la două spectacole folclorice de excepţie, oferite de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara (la ora 11:45) şi de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva (la ora 16:30).

„Charlie’s Angels: Îngerii lui Charlie”. Ora 17:30, Cinema „Patria” Deva

Regizoarea Elizabeth Banks se află la cârma producţiei în care îşi ia zborul o nouă generaţie de îngeri neînfricaţi ai lui Charlie. În viziunea îndrăzneaţă a lui Banks, Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska sunt cei trei îngeri care lucrează pentru misteriosul Charles Townsend, a cărui agenţie de securitate şi investigaţii s-a extins în toată lumea.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 16 =

Mai mult in COMUNITATE

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva returnează banii pe bilete la spectacolele anulate

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Piese reprezentative din colecțiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane: aplică cu Gorgona Medusa, descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Cetatea Devei și parcurile din municipiu, redeschise publicului

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”: „De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!” (A)

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” își actualizează colecțiile și baza de date

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva merge mai departe (A)

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2020

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020