ACTUALITATE

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi decisă prin hotărâri ale consiliilor locale. Decizie a Curții Supreme

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi decisă prin hotărâri ale consiliilor locale. Decizie a Curții Supreme

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit luni că maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei hotărâri a consiliului local, deoarece acesta nu este competent să reglementeze procedura în acest sens, informează mediafax.ro.

Judecătorii Curții Supreme au hotărât ca doar Guvernul poate să stabilească regulamentul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale.

Decizia ÎCCJ vine ca urmare a recursului în interesul legii formulat de Avocatul Poporului privind problema legalităţii procedurii de ridicare a maşinilor parcate neregulemantar, care se face în baza unor hotărâri ale consiliilor locale şi nu în baza unei Hotărâri de Guvern.

„Între altele, am subliniat în criticile formulate, la diverse decizii care au pronunţat soluţii diferite, că aceste regulamente adoptate de către consiliile locale, fiecare după spiritul lui, după alt model, nu sunt legale, că este necesară o reglementare unitară, în sensul că, după admiterea acestei decizii, Guvernul va trebui să elaboreze un regulament de aplicare unitar, la nivelul întregii ţări, a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 195/2002”, a explicat, pentru MEDIAFAX, şeful instituţiei Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + fifteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Bărbat accidentat mortal de un TIR în localitatea Pui

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020