ACTUALITATE

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva anunță că a dispus măsurile necesare pentru a monta, în regim de urgență, un al doilea cort pentru triajul pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Ambulatoriul de specialitate din cadrul unității. De asemenea, va fi suplimentat și personalul medical.
Decizia a fost luată ca urmare a aglomerării creată miercuri dimineață, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.
În același timp, medicii fac apel către persoanele cu risc (persoanele în vârstă, persoanele cu boli grave) să nu se prezinte la spital DECÂT ÎN CONDIȚII DE URGENȚĂ!
„Facem un nou apel la calm, la răbdare și rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență”, a transmis dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.
Dacă problemele de sănătate nu sunt urgente, pacienții sunt rugați să contacteze medicul de familie pentru indicații și tratament.
Pacienții care se prezintă la triajul de la Ambulatoriu sunt rugați să poarte măști, să păstreze o distanță de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane, să limiteze propagarea secrețiilor prin strănut și să nu aibă contact direct (față în față) cu alte persoane.
„Persoanele cu risc, persoanele vârstnice, sunt cele mai expuse în această perioadă. Înainte de a-și pune viața în pericol, să se gândească la copii, la nepoți, să dea dovadă de înțelepciune și să se protejeze, pentru că bunicii sunt vulnerabili în fața acestui virus, acesta este adevărul. Să se gândească bine înainte de a face imprudența de a se expune!”, a mai spus dr. Claudiu Antal.
Accesul tuturor pacienților în secțiile Spitalului Județean de Urgență Deva se face numai după triajul epidemiologic pentru siguranța acestora, a personalului medical și pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Aproape 600 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. 65 de decese

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Liliana Vaidner a renunțat la funcția de manager interimar al Spitalului din Deva. Președintele CJ Hunedoara l-a numit la conducere pe medicul Emil Stoica Mariș

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Prefectura Hunedoara reia parțial activitatea cu publicul

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Liliana Vaidner va fi noul manager la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro5 mai 2020

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020