ACTUALITATE

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva anunță că a dispus măsurile necesare pentru a monta, în regim de urgență, un al doilea cort pentru triajul pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Ambulatoriul de specialitate din cadrul unității. De asemenea, va fi suplimentat și personalul medical.
Decizia a fost luată ca urmare a aglomerării creată miercuri dimineață, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.
În același timp, medicii fac apel către persoanele cu risc (persoanele în vârstă, persoanele cu boli grave) să nu se prezinte la spital DECÂT ÎN CONDIȚII DE URGENȚĂ!
„Facem un nou apel la calm, la răbdare și rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență”, a transmis dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.
Dacă problemele de sănătate nu sunt urgente, pacienții sunt rugați să contacteze medicul de familie pentru indicații și tratament.
Pacienții care se prezintă la triajul de la Ambulatoriu sunt rugați să poarte măști, să păstreze o distanță de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane, să limiteze propagarea secrețiilor prin strănut și să nu aibă contact direct (față în față) cu alte persoane.
„Persoanele cu risc, persoanele vârstnice, sunt cele mai expuse în această perioadă. Înainte de a-și pune viața în pericol, să se gândească la copii, la nepoți, să dea dovadă de înțelepciune și să se protejeze, pentru că bunicii sunt vulnerabili în fața acestui virus, acesta este adevărul. Să se gândească bine înainte de a face imprudența de a se expune!”, a mai spus dr. Claudiu Antal.
Accesul tuturor pacienților în secțiile Spitalului Județean de Urgență Deva se face numai după triajul epidemiologic pentru siguranța acestora, a personalului medical și pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =

Mai mult in ACTUALITATE

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

În Orăștie a început dezinfecția scărilor de bloc. VEZI când va fi dezinfectat blocul tău

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Două persoane din județul Hunedoara infectate cu COVID-19 au murit. 42 de cazuri în întreaga țară

HunedoaraMea.ro29 martie 2020

Salvamont Hunedoara închide toate traseele montane din județ

HunedoaraMea.ro28 martie 2020

Secția Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Cumpărarea trenulețului turistic pentru promovarea Devei, anulată. Banii vor merge la Spitalul de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Devei propune anularea tuturor serbărilor, spectacolelor, târgurilor sau altor evenimente în Deva și donarea banilor la Spital. VEZI până când

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020