ACTUALITATE

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva anunță că a dispus măsurile necesare pentru a monta, în regim de urgență, un al doilea cort pentru triajul pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Ambulatoriul de specialitate din cadrul unității. De asemenea, va fi suplimentat și personalul medical.
Decizia a fost luată ca urmare a aglomerării creată miercuri dimineață, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.
În același timp, medicii fac apel către persoanele cu risc (persoanele în vârstă, persoanele cu boli grave) să nu se prezinte la spital DECÂT ÎN CONDIȚII DE URGENȚĂ!
„Facem un nou apel la calm, la răbdare și rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență”, a transmis dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.
Dacă problemele de sănătate nu sunt urgente, pacienții sunt rugați să contacteze medicul de familie pentru indicații și tratament.
Pacienții care se prezintă la triajul de la Ambulatoriu sunt rugați să poarte măști, să păstreze o distanță de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane, să limiteze propagarea secrețiilor prin strănut și să nu aibă contact direct (față în față) cu alte persoane.
„Persoanele cu risc, persoanele vârstnice, sunt cele mai expuse în această perioadă. Înainte de a-și pune viața în pericol, să se gândească la copii, la nepoți, să dea dovadă de înțelepciune și să se protejeze, pentru că bunicii sunt vulnerabili în fața acestui virus, acesta este adevărul. Să se gândească bine înainte de a face imprudența de a se expune!”, a mai spus dr. Claudiu Antal.
Accesul tuturor pacienților în secțiile Spitalului Județean de Urgență Deva se face numai după triajul epidemiologic pentru siguranța acestora, a personalului medical și pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + seventeen =

Mai mult in ACTUALITATE

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O femeie a murit, iar soțul și cei trei copii au fost răniți, într-un accident pe autostradă, între Deva și Ilia

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020