
Gelu Simoc, fost președinte al FC Corvinul Hunedoara, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani.
A contribuit decisiv la crearea celei mai valoroase echipe de fotbal a Hunedoarei, a adus mari fotbalişti la FC Corvinul și a avut un rol major în formarea unei generaţie de excepţie de fotbalişti hunedoreni.
Reprezentanții Primăriei Hunedoara au transmis un comunicat prin care transmit regretul conducerii municipalității pentru moartea lui Gelu Simoc, mesaj însoțit de o scurtă biografie a omului de fotbal care și-a legat destinul de cel al Corvinului.
Gelu Titus Simoc s-a născut la data de 05 martie 1938 în satul Răduleşti, comuna Dobra, judeţul Hunedoara.
A fost numit în conducerea clubului “Metalul Hunedoara”, care mai apoi, şi-a schimbat numele în Corvinul, în 28 august 1975. Gelu Simoc a fost unul dintre cei 28 de membri fondatori ai FC Corvinul Hunedoara.
A devenit unul din cei mai cunoscuţi conducători de club de fotbal din România. Fiind unul din fondatorii FC Corvinul, a militat pentru afirmarea şi promovarea lui în primul eşalon fotbalistic, într-o perioadă în care scena fotbalistică a ţării era dominată doar de cluburile bucureştene: Steaua, Dinamo, Victoria şi de echipele regimului comunist, FC Scorniceşti sau Victoria Moreni.
A contribuit la formarea celei mai competitive şi valoroase echipe de fotbal a Hunedoarei care a adus bucurii şi satisfacţii miilor de hunedoreni, iubitori ai fotbalului şi recunoaşterea şi admiraţia întregii ţări.
Gelu Simoc a fost omul care l-a convins pe Mircea Lucescu să vină la Hunedoara, în 1977. De atunci, au rămas prieteni. Gelu Simoc l-a reprezintat pe Lucescu în Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi a FC Hunedoara – clubul fondat în 2009 de Mircea Lucescu, Ioan Andone şi Primăria municipiului Hunedoara.
Gelu Simoc este cel care, în calitate de Preşedinte al clubului, a avut iniţiativa de a crea o echipă competitivă la nivel naţional. În acest sens, Simoc a contribuit decisiv la transferul unor mari fotbalişti la FC Corvinul – Mircea Lucescu (Dinamo), Radu Nunweiller (Dinamo), Florea Dumitrache (Dinamo), Dumitriu IV (Steaua), Iordan Angelescu (Rapid) şi mulţi alţii. Iar prin ei şi prin condiţiile asigurate de combinat, prin ataşamentul şi dragostea hunedorenilor pentru fotbal, s-a format o generaţie de excepţie de fotbalişti hunedoreni: Michael Klein, Romulus Gabor, Nelu Petcu, Dorin Nicşa, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Florin Dubinciuc, Florea Văetuş, Mircea Rednic şi alţii.
În calitate de preşedinte al FC Corvinul, a obţinut, alături de antrenorii Mircea Lucescu şi Remus Vlad, promovarea în prima ligă în anul 1981 şi ocuparea locului 3 în ediţia de campionat 1981-82, respectiv participarea în Cupa UEFA.
Prin aducerea lui Mircea Lucescu la Hunedoara s-au pus bazele unei adevărate şcoli de fotbal. În paralel cu formarea ca fotbalişti, Gelu Simoc s-a ocupat şi de formarea profesională a jucătorilor, îndrumându-i să facă şcoala, astfel încât majoritatea fotbaliştilor din generaţia anilor ‘80 au terminat studii superioare.
Prin clubul de fotbal, prin rezultatele şi prestigiul de care s-a bucurat, Gelu Titus Simoc a contribuit la cunoaşterea mai bună a municipiului Hunedoara în ţară şi în străinătate, aducându-i respectul cuvenit.
„Gelu Simoc a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. A fost omul care a ajutat foarte mult fotbalul hunedorean, punând o piatră de temelie atât la clubul FC Corvinul, cât şi la clubul FC Hunedoara. A fost o adevărată enciclopedie a fotbalului hunedorean şi un cetăţean respectat al urbei, drept pentru care în 2013 am propus să îi fie acordat titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei. Regret enorm dispariţia lui”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Facebook
YouTube
RSS