ACTUALITATE

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein”.

Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă, o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar astăzi să se încheie etapa de depunere a ofertelor, a anunțat marți Primăria Hunedoara.

În aceste condiţii, dacă nu vor exista alte contestaţii, după evaluarea documentaţiei depuse în susținerea tehnico-financiară a ofertelor (care durează aproximativ 3-4 luni) se va emite raportul procedurii și se va comunica, finalmente, firma câştigătoare.

„Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion. Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să prelungească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România. De astăzi, începe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective. Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult. Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit, nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări. Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Noua arenă ar urma să aibă 10.100 de locuri, toate pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, un restaurant-cantină, un coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + ten =

Mai mult in ACTUALITATE

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024