ACTUALITATE

Sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, închisă pentru că nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor

Sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, închisă pentru că nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor

Conducerea Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva a luat decizia de a închide Sala mare de spectacole a instituției de cultură pentru că nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor.

Măsura a fost luată în urma unei verificări a spaţiilor de spectacole efectuată la inițiativa conducerii Centrului Cultural, control care a vizat existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de avertizare şi intervenţie în caz de incendiu.

Verificarea a avut loc ca urmare a modificării legislației privind apărarea împotriva incendiilor, inclusiv a cerințelor care trebuie îndeplinite pentru avizarea spaţiilor din clădirile cu utilizări civile unde se petrec aglomerări de public, după tragedia care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie în clubul Colectiv din București.

În urma controlului, conducerea Centrului Cultural a constatat că instalaţiile de avertizare şi intervenţie în caz de incendiu nu se mai încadrează în prevederile noilor normative, fiind proiectate în urmă cu 40 de ani. În perioada 1975 (anul dării în funcţiune) – 2015, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” nu s-au făcut intervenţii tehnice de anvergură din niciun punct de vedere, iar funcţionalitatea clădirii nu se ridică la standardele actuale.

„Deşi pe parcursul celor 40 de ani de funcţionare nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, inclusiv din punctul de vedere al protecţiei publicului împotriva incendiilor, am considerat oportună închiderea sălii mari a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” Deva. Măsura a fost luată cu acceptul Primăriei municipiului Deva. Măsura este motivată inclusiv de faptul că pentru Centrul Cultural este prevăzută începerea unor lucrări ample de refuncţionalizare şi reabilitare termică, lucrări care includ şi montarea tuturor sistemelor moderne de apărare împotriva incendiilor.  Considerăm că intensificarea prezenţei culturale în viaţa municipiului a instituţiei din perioada ultimilor ani trebuie să aibă loc în paralel cu asigurarea unor standarde de calitate estetică şi tehnică şi nu dorim să ne asumăm niciun fel de riscuri din punctul de vedere al siguranţei publicului nostru”, a declarat managerul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, Alexandru Gruian.

Restul spaţiilor centrului, inclusiv sala mică, rămân la dispoziţia publicului şi a celor care desfăşoară activităţi cultural-recreative.

Publicul va fi anunțat despre reprogramarea sau relocarea unor spectacole.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020