COMUNITATE

„Salvăm o viaţă cu numai 10 lei”. Spectacol caritabil la Teatrul de Artă Deva pentru Elena Luiza, un copil de 1 an și 4 luni care are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea fi operată

„Salvăm o viaţă cu numai 10 lei”. Spectacol caritabil la Teatrul de Artă Deva pentru Elena Luiza, un copil de 1 an și 4 luni care are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea fi operată

„Salvăm o viaţă cu numai 10 lei”, este sloganul care a îndemnat o mână de oameni să organizeze un spectacol caritabil, pe 6 iunie, la Teatrul de Artă din Deva. Crucea Roşie Hunedoara, în colaborare cu mai mulţi sponsori, vrea să ajute o fetiţă de numai un an şi trei luni, care suferă de o boală gravă.

Micuţa Elena Luiza s-a născut cu malformaţii craniene şi are nevoie de operaţii repetate până la maturitate, iar acum organizatorii speră să strângă 4.000 de euro, prin donaţiile publicului. Pentru a da greutate acţiunii, cunoscuta actriţă Claudia Motea va susţine un spectacol de teatru – film, celebra piesă „Iubeşte-mă America”, în care ea joacă opt roluri.

Practic, noi încercăm să răsplătim publicul, oferindu-i un spectacol de calitate. Donaţia minimă este de 10 lei. Avem o sală cu 400 de locuri şi pentru 180 dintre ele avem deja confirmare. Ne-am bucurat foarte mult că doamna Claudia Motea a acceptat imediat invitaţia de a susţine spectacolul. Suntem absolut siguri că va umple sala”, au declarat organizatorii campaniei „Premianţii fără premii”, dedicată descoperirii unui nou mod de viaţă prin redescoperirea valorilor umane, care consideră că aceasta este patrimoniul cel mai de preţ al omenirii. Campania, recunoscută prin abordarea inedită în plan uman a diverselor personalităţi, este parte a proiectului umanitar din 6 iunie.

Spectacolul „Iubeşte-mă America!”, care a primit numeroase premii în România şi America, al Claudiei Motea, va începe sâmbătă, 6 iunie, la ora 18.00, la Teatrul de Artă din Deva.

————

Are 1 an și 4 luni. Vârstă la care orice copil învață să meargă, să mănânce singur și să se joace cu alți copii. Elena Luiza se luptă însă să trăiască normal. S-a născut cu o boală cruntă dar care poate fi tratată. Are doar nevoie de ajutorul nostru.

Elena Luiza s-a născut în 28 ianuarie 2014 la o clinică de ginecologie din Cluj Napoca. A fost diagnosticată la naștere cu suspiciune de sindrom Apert.

Am luat hotărârea de a se naște la Cluj din cauza superficialității doctorilor ginecologi de la noi. Totuși, cu toate analizele genetice făcute contra unor sume enorme, nu s-a putut prevedea boala cu care s-a născut”, spune tatăl micuței, Lajos Kurti.

Boala se manifestă prin numeroase malformații la nivelul capului, feței și a membrelor. Fetița are degete lipite, capul diform și respiră printr-un tub de plastic. Are diagnostic de Craniostenoză, Stenoza Cuanală, Sindactilie și Exoftalmie. Singurul tratament cunoscut constă în operații repetate până maturitate deoarece oasele ei cresc anormal.

În România nu există suficientă experiență pentru astfel de intervenții. Dovada este faptul că operația de craniostenoză făcută la București, nu a reușit. Elena Luiza are nevoie de alte două intervenții chirurgicale. O clinică din Debrecen a acceptat să efectueze aceste operații. Prețul este, însă, mult peste puterile financiare ale părinților. Tatăl micuței este șomer, iar mama primește doar indemnizația de creștere a copilului.

Intervențiile costă 8.000 de euro, sumă la care se adaugă costul deplasărilor și al cazării. Mai târziu, la vârsta de 12 ani, fetiței mele va trebui să i se facă o altă intervenție chirurgicală, numita LaFort3. În prezent, ne luptăm să facem rost de cei 4.000 de euro necesari primei intervenții dar este foarte greu”, mai spune tatăl micuței Elena Luiza.

Cei care doresc să o ajute pe Elena Luiza să ducă o viață normală pot face donații în conturile:

CONT BCR pe numele Kurti Lajos: RO 83 RNCB 0166027006350007

CONT BRD pe numele Kurti Monica Ioana: RO 08 BRDE 220 SV 62217902200

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 13 =

Mai mult in COMUNITATE

Peste 2000 de elevi hunedoreni au participat la simularea examenului de Bacalaureat

HunedoaraMea.ro22 martie 2021

Campanie de vaccinare anti-COVID-19 în Certeju de Sus, cu medici voluntari de la Spitalul Județean din Timișoara

HunedoaraMea.ro6 martie 2021

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Spitalul din Hunedoara revine la normal. Unitatea medicală a redevinit „spital suport COVID”

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Trei cabinete de vaccinare cu AstraZeneca în județul Hunedoara. Programările încep astăzi

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Cursuri gratuite de manager proiect, expert în fonduri europene și contabilitate, la Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro29 ianuarie 2021

Moș Crăciun vine la Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020