COMUNITATE

Scriitorul Constantin Stancu, aniversat de Biblioteca Județeană

Scriitorul Constantin Stancu, aniversat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează miercuri, 30 octombrie, la ora 17.00, la Teatrul de Artă Deva, un eveniment cultural dedicat scriitorului Constantin Stancu, la împlinirea vârstei de 65 de ani. Cu acest prilej, îi va fi dăruită biobibliografia „Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului”.

“Constantin Stancu este unul dintre cei mai importanți scriitori hunedoreni, apreciat de întreaga breaslă scriitoricească din țară. Jurist prin pregătire, și-a aflat vocația literară și s-a dedicat plenar scrisului. Este un prozator și un poet plin de sensibilitate, un observator atent a tot ceea ce înseamnă viață literară.  De la debutul publicistic din anul 1981 în revista „Brașovul literar și artistic” și, ulterior, de la cel editorial din 1988 cu volumul de poezie „Fructul din fruct”, Constantin Stancu a fost o prezență permanentă în importantele reviste literare românești, a publicat numeroase volume de versuri și proză, inclusiv în format electronic. Cu o deosebită generozitate, Constantin Stancu promovează creația confraților într-ale scrisului din județul Hunedoara, astfel încât a dedicat sute de pagini de cronică creației unor scriitori ca Radu Igna, Dumitru Hurubă, Ioan Evu, Ioan Barb”, spune managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, Ioan Sebastian Bara.

Constantin Stancu acordă o atenție specială vieții literare din Hațeg, orașul de care e legat sufletește, Țara Hațegului fiind locul care îi oferă inspirația necesară scrisului. De altfel, revista electronică de cultură, literatură și teme practice al cărei redactor este, „costyabc-hatzegworld, câteva cuvinte ca semn”, cuprinde o sintagmă legată de Hațeg.

Biobibligrafia „Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului” este darul pe care Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-l face scriitorului Constantin Stancu, la ceas aniversar, în semn de apreciere.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − seventeen =

Mai mult in COMUNITATE

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva returnează banii pe bilete la spectacolele anulate

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Piese reprezentative din colecțiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane: aplică cu Gorgona Medusa, descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Cetatea Devei și parcurile din municipiu, redeschise publicului

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”: „De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!” (A)

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” își actualizează colecțiile și baza de date

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva merge mai departe (A)

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2020

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020