ACTUALITATE

Șeful Companiei Naționale de Drumuri, pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva: „La lotul 2 avem probleme”

Șeful Companiei Naționale de Drumuri, pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva: „La lotul 2 avem probleme”

Directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor, a verificat stadiul lucrărilor pe șantierele  autostrăzii Lugoj – Deva, loturile 2, 3 și 4, a anunțat vineri compania într-un comunicat de presă.

Șeful Companiei Naționale de Drumuri a fost însoțit pe șantiere de o echipă de specialiști din companie, demersul său făcând parte din acțiunea de monitorizare a tututor proiectelor importante ale CNADNR și de verificare a stadiului lucrărilor pe principalele proiecte de infrastructură.

”Din câte știm cu toții, la lotul 2, responsabili fiind cei de la SC Salini Impregilo Spa, avem probleme. Cu toate aceste probleme, create și apărute în timp, le-am solicitat, sper pentru ultima oară, să se alinieze normalității unui ritm de lucru necesar pentru realizarea obiectivului. Suntem într-un contract cu această firmă și le-am solicitat ca în 2 săptămâni să-și recabilibreze activitatea pe șantier. Pe lotul 3 am constatat că lucrurile s-au îmbunătățit. Este ca un maraton. Se lucrează peste tot, poate nu chiar la nivelul la care ar trebui, dar e mult mai bine decât înainte”, a declarat Homor.

Șeful CNADNR a mai precizat că pentru lotul 4, din cele 4 secțiuni, două sunt executate în mare parte și două sunt sistate, iar autoritățile încearcă să obțină autorizațiile până în luna iulie.

Stadiul lucrărilor pe autostrada Lugoj – Deva

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva,: km 27+620 – km 56+220, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Salini Impregilo S.P.A. și S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe Acțiuni. Stadiul fizic – 38,59%.

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva: km 56+220 – km 77+361, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Stadiul fizic – 43,08 %.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, km 77+361 – km 99+500, Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Tehnostrade SRL – S.C. Spedition UMB SRL. Stadiul fizic – 44,70%.

Întârzieri pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu

Directorul CNADNR a vizitat și șantierul porțiunii cu probleme de pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, între Cunța și Săliște, tronsonul care a trebuit închis la mai puțin de un an de la inaugurare.

La începutul lunii aprilie, CNADNR a demarat o procedură pentru achiziția unei expertize tehnice pentru întreg lotul și a constituit un grup de lucru pentru refacerea tronsonului cu

„Pentru proiectul Orăștie – Sibiu, am dat drumul la șantierul în regie proprie, dar timpul nefavorabil ne-a ținut puțin pe loc. Sunt începute deja lucrările de pregătire ale șantierului și din momentul în care proiectul va fi aprobat în Comisia Tehnico-Economică, el va intra la capacitate maximă în procesul de reconstrucție. Pot să confirm că vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese și nu numai atât, dar mă și aștept ca și cei responsabili de la fața locului să-si asume termenele de contract și dozarea ritmului de lucru pentru predarea la timp a proiectului”, a declarat Cătălin Homor.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + twelve =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020