COMUNITATE

Seri de teatru organizate de Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva

SURSA FOTO: Facebook.com / BIS Teatru
Seri de teatru organizate de Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva

Două piese de teatru pe care trebuie să le vedeți – ”Născut în ‘90” și ”Tot ce-i minunat în lume”! Spectacolele vor avea loc în weekend-ul de la mijlocul lunii noiembrie, la Sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal” din Deva, în organizarea Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva.

Prima piesă – ”Născut în ‘90” – va fi jucată vineri, 15 noiembrie 2019, la ora 19:00, și are în distribuție trei actori ai Teatrului BIS din Sibiu, născuți în 1990.

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecții și povești de viață care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Ne vom regăsi cu toții în piesa ”Născut în ‘90”. Vom râde și vom tresări însoțindu-i pe actori într-un puzzle al omului tânăr contemporan.

Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a țării – uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește nici muzica live și nici proiecțiile video cu momente cheie ale anilor ‘90.

Afis Teatru Nascut in '90

A doua piesă – ”Tot ce-i minunat în lume”, de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe – va fi jucată sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la ora 19:00.

Subiectul spectacolului e simplu: o femeie care suferă de depresie decide că s-a săturat de viață, iar fiica ei, în vârstă de șapte ani, se hotărăște să-i scrie o listă cu 1.000 de motive pentru care merită să trăiești.

Actrița Denisa Nicolae parcurge viața personajului său cu ajutorul spectatorilor. Este, pe rând, copilă, adolescentă și femeie și trece printr-o serie întreagă de stări – de la naivitate și bucurie, până la dragoste și durere. Iar când pare că se frânge sub povara nefericirii, o ia de la capăt sugerând lupta care nu încetează niciciodată. Își aduce aminte de tot ce e minunat în lume, pentru că viața de zi cu zi este un exercițiu din care alegem cu bună știință ce ne bucură și ce ne întristează.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani.

Afis Teatru Tot ce-i minunat in lume

Preț biletului de intrare – pentru fiecare dintre cele două spectacole – este 10 lei.

Biletele pentru ambele reprezentații pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − fourteen =

Mai mult in COMUNITATE

FOTO / VIDEO. Concursul „Citești și câștigi!” – sub semnul mișcării (A)

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2019

FOTO / VIDEO. Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” a câștigat ediția din acest an a concursului de cultură “Citești și câștigi!”

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2019

“Citești și câștigi!” 2019. Colegiul Național „Decebal” Deva a câștigat finala mică a concursului de cultură generală

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2019

Concert caritabil la Muzeul din Deva pentru susținerea Secției de Muzică a Școlii “I.G. Duca” din Petroșani. Elevii au nevoie de un pian de concert și de pianine pentru studiu

HunedoaraMea.ro29 noiembrie 2019

Ziua Națională (A)

HunedoaraMea.ro29 noiembrie 2019

Recomandările HunedoaraMea.ro pentru weekend

HunedoaraMea.ro29 noiembrie 2019

Telecabina de pe dealul Cetății Deva, oprită pentru revizia lunară

HunedoaraMea.ro28 noiembrie 2019

Un roman cât o istorie (A)

HunedoaraMea.ro28 noiembrie 2019

Târgul de Iarnă 2019, la Deva. Ce concerte și spectacole vor avea loc în centrul orașului

HunedoaraMea.ro27 noiembrie 2019