ADMINISTRAȚIE

Servicii electronice disponibile devenilor în relația cu Primăria Deva

Servicii electronice disponibile devenilor în relația cu Primăria Deva

Primăria Deva a implementat mai multe servicii online care au rolul de a simplifica relația cetățeni – administrație locală și de a face serviciile publice mai accesibile.

  1. Deva24 - aplicație de telefonie mobilă, disponibilă din iulie 2018. Poate fi utilizată de către toți devenii care doresc să transmită sesizări urgente administrației locale.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din Magazin Google Play (pentru Android) sau AppStore (pentru iOS). Varianta web a aplicației poate fi accesată pe www.primariadeva.ro – Secțiunea DEVA24 SESIZĂRI (link: https://deva24.primariadeva.ro/).

  1. Sesizări – secțiune disponibilă pe www.primariadeva.ro, prin intermediul căreia cetățenii pot transmite sesizări online în legătură cu orice problemă pe care o întâmpină.

Sistemul informatic gestionează sesizările în funcție de domeniul în care se încadrează (iluminat public, salubritate, termoficare, zone, verzi, Poliție Locală, parcări ilegale, transport în comun etc.), astfel încât petiționarii să primească un răspuns prompt la solicitări.

  1. Plată parcări publice. Sistemul electronic de plată a parcărilor publice din Piața Cetății și de la Complexul acvatic ”Aqualand” este disponibil din mai 2019. Localnicii și oaspeții orașului pot achita taxa de parcare astfel:

– prin SMS (disponibil în rețelele Digi, Orange, Telekom și Vodafone, pentru autoturisme și microbuze);

– prin aplicația gratuită TPARK (compatibilă cu Android, iOS și Windows Phone, pentru autoturisme, microbuze, autocare/autobuze).

Informații suplimentare despre modalitățile de plată și tarifele/oră pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul: https://www.primariadeva.ro/stiri-si-evenimente/plata-prin-sms-a-parcarii-in-piata-cetatii-si-la-bdquo-aqualand-rdquo-a-devenit-functionala.

  1. Bază de date pentru investitori www.devabusiness.ro. Serviciul este disponibil din iunie 2017 și are scopul de a oferi agenților economici interesați informații relevante cu privire la oportunitățile de investiții din municipiul Deva (terenuri și construcții disponibile, dimensiunea pieței, forța de muncă disponibilă, potențialii parteneri etc.).
  1. Programare online pentru depunerea actelor necesare obținerii cărții de identitate. Serviciul este disponibil din august 2018, pe www.primariadeva.ro – Secțiunea ”Servicii online” (link: https://deva-evp.admin-primarie.ro/formulare/prog0.php) și poate fi utilizată de cetățenii din municipiul Deva și localitățile componente (Archia, Bârcea Mică, Sântuhalm și Cristur), precum și de cetățenii din comunele Cârjiți, Certeju de Sus, Brănișca, Hărău, Șoimuș și Vețel.
  1. Programare online pentru depunerea cererilor privind transcrierea actelor de stare civilă (naștere, căsătorie) pentru cetățenii din Republica Moldova și Ucraina care au redobândit cetățenia română și nu au avut domiciliul în România.

Serviciul este disponibil din august 2018, pe www.primariadeva.ro – Secțiunea ”Servicii online” (link: https://deva-trans.admin-primarie.ro/).

  1. Programare online pentru oficierea căsătoriei. Serviciul este disponibil din decembrie 2016, pe www.primariadeva.ro – Secțiunea ”Servicii online” (link: http://primariadeva.ro/starecivila/) și poate fi utilizată în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români.
  1. Autorizații acces tonaj. Serviciul este disponibil din ianuarie 2016. Plata autorizației de liberă trecere prin municipiul Deva, pentru mașinile de peste 3,5 tone, se poate face astfel:

– prin SMS (disponibilă pentru mașinile cu masa maximă cuprinsă între 3,5 tone și 16 tone, în cazul autorizațiilor de acces tonaj valabile pentru o zi);

– pe www.primariadeva.ro, cu cardul bancar (disponibilă pentru toate mașinile cu masa maximă de peste 3,5 tone și pentru toate tipurile de autorizații; link: http://autorizatii-tonaj.primariadeva.ro/).

Informații suplimentare despre tarifele pentru autorizația de acces tonaj și modalitățile de plată a acesteia pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/stiri-si-evenimente/acces-tonaj-modalitati-de-plata.

  1. Instrumente electronice de plată și vizualizare a taxelor și impozitelor locale:

– portalul www.ghiseul.ro, prin crearea unui cont de utilizator (pentru vizualizarea și plata obligațiilor fiscale la bugetul local, în cazul contribuabililor persoane fizice);

www.primariadeva.ro – Secțiunea ”Consultă datorii online”, prin crearea unui cont de utilizator (pentru vizualizarea obligațiilor fiscale la bugetul local).

Informații suplimentare despre vizualizarea și plata online a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, printr-un e-mail, pe adresa: informatica@primariadeva.ro.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

eleven + eleven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

spital deva

Un nou manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2019
trecere pietoni

Cel mai votat proiect din programul de Bugetare participativă la Deva va fi gata până la sfârșitul anului

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2019
Foto Cetatea Deva

Programul de vizitare a Cetății Deva se modifică de la 1 octombrie

HunedoaraMea.ro1 octombrie 2019
straja

Documentațiile economice pentru alimentarea cu apă potabilă în stațiunea Straja, aprobate de CJ Hunedoara

HunedoaraMea.ro30 septembrie 2019
casa de sanatate

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara: Studenții, asigurați gratuit până la 26 de ani

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2019
RMN

Aparatul RMN achiziționat de Ministerul Sănătății a ajuns la Spitalul Județean din Deva

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
piata libertatii

Un nou contract pe fonduri europene pentru transport public ecologic, alei și piste de biciclete, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
intersectia-bd-dacia-cu-avram-iancu-vedere-de-ansamblu

20 de milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 iunie 2019