ACTUALITATE

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

SURSA FOTO: Facebook.com / Cristi Magurean
Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat cu 10.000 de lei societatea Apa Prod pentru modul în care a reparat o conductă de apă din zona Hațeg, care a fost peticită cu dopuri de lemn.

Instituția s-a autosesizat după ce situația de la Hațeg a fost prezentată în presa locală, în urma unei fotografii postate de un locuitor din zonă.

Controlul DSP a avut loc marți, la sistemul de aprovizionare cu apă a orașului Hațeg. “O porțiune de aproximativ 500 de metri de conductă supraterană prezintă numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. Directia de Sanatate Publica nu a fost anunțată cu privire la intervențiile efectuate de operator asupra rețelei de apă. Cu ocazia verificărilor s-au recoltat trei probe de apă din punctele reprezentative ale rețelei și s-a verificat conformitatea la legislația sanitară în vigoare efectuată la nivelul laboratorului propriu. A fost verificat modul de realizare a programului propriu de supraveghere a calitătii apei, precum și a programului de  monitorizare operațională avizat de DSP pentru punctele de prelevare: ieșire stație tratare și ieșire rezervoare înmagazinare pentru o perioadă de 6 luni. Nu s-au constatat neconformităti ale valorilor pentru parametrii analizați. S-au verificat buletinele de analiză a apei din cadrul monitorizării de audit pentru ultimele 6 luni. Nu s-au constatat neconformități. La ora controlului, operatorul a demarat procedura de înlocuire a conductei pe porțiunea deteriorată de 500 de metri”, a anunțat miercuri DSP Hunedoara.

Apa Prod anunță înlocuirea conductei

Potrivit reprezentanților Apa Prod, conducta este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea – Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distanță de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. “Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro. În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare – n. red.) vor demara în al treilea trimestru al acestui an”, susține operatorul de apă.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 1 =

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020