ACTUALITATE

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

SURSA FOTO: Facebook.com / Cristi Magurean
Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat cu 10.000 de lei societatea Apa Prod pentru modul în care a reparat o conductă de apă din zona Hațeg, care a fost peticită cu dopuri de lemn.

Instituția s-a autosesizat după ce situația de la Hațeg a fost prezentată în presa locală, în urma unei fotografii postate de un locuitor din zonă.

Controlul DSP a avut loc marți, la sistemul de aprovizionare cu apă a orașului Hațeg. “O porțiune de aproximativ 500 de metri de conductă supraterană prezintă numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. Directia de Sanatate Publica nu a fost anunțată cu privire la intervențiile efectuate de operator asupra rețelei de apă. Cu ocazia verificărilor s-au recoltat trei probe de apă din punctele reprezentative ale rețelei și s-a verificat conformitatea la legislația sanitară în vigoare efectuată la nivelul laboratorului propriu. A fost verificat modul de realizare a programului propriu de supraveghere a calitătii apei, precum și a programului de  monitorizare operațională avizat de DSP pentru punctele de prelevare: ieșire stație tratare și ieșire rezervoare înmagazinare pentru o perioadă de 6 luni. Nu s-au constatat neconformităti ale valorilor pentru parametrii analizați. S-au verificat buletinele de analiză a apei din cadrul monitorizării de audit pentru ultimele 6 luni. Nu s-au constatat neconformități. La ora controlului, operatorul a demarat procedura de înlocuire a conductei pe porțiunea deteriorată de 500 de metri”, a anunțat miercuri DSP Hunedoara.

Apa Prod anunță înlocuirea conductei

Potrivit reprezentanților Apa Prod, conducta este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea – Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distanță de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. “Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro. În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare – n. red.) vor demara în al treilea trimestru al acestui an”, susține operatorul de apă.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020

Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură a PSD a trecut cu 261 de voturi

HunedoaraMea.ro5 februarie 2020

Trafic restricționat pe autostrada A1, după ce un microbuz a intrat într-un parapet

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Cod portocaliu de precipitații abundente și cod galben de ninsori și vânt puternic

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Un băiat de 13 ani a murit după ce a intrat cu mașina tatălui său într-un copac

HunedoaraMea.ro2 februarie 2020