COMUNITATE

Spectacol aniversar – „Corala Sargeția”, 25 de ani de activitate

Spectacol aniversar – „Corala Sargeția”, 25 de ani de activitate

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva invită publicul sâmbătă, 28 octombrie, începând cu orele 14.00, în Sala Mare a instituției, la spectacolul aniversar „Sargeția-25”, un sfert de veac de existență și activitate artistică.

Corala „Sargeția” s-a înființat în toamna anului 1998 din inițiativa primului ei dirijor, profesorul Nicolae Icobescu și a solistului viitoarei formații, Gheorghe Pop. A plecat pe drumul frumoaselor realizări sub numele „Sargeția” inspirat de istoria locală dar și de versurile unei piese corale inclusă în repertoriul propriu.

A fost compusă în permanență din persoane cu studii muzicale, absolvenți ai liceului de muzică sau conservator, alături de pasionați ai cântului vocal și instrumental sau de alte meserii.

Prin experiența acumulată, a atins certe calități vocale și interpretative recunoscute în prezentările la numeroase festivaluri și concursuri de profil, în țară și străinătate. În țară a participat la manifestările: Sibiu – Capitală Europeană a Culturii, Lugoj – Festival Coral „Ion Vidu”, Caransebeș – Festival Coral „Antonio Sequens”, Cernavodă – Festival Coral Național, Orăștie – Festival Coral de Crăciun, Baia Mare – Festival Coral Internațional „Liviu Borlan”, la care formația a obținut premiul I și, consecutiv, Marele Trofeu al festivalului. A efectuat turnee internaționale la Szigetvár – Ungaria, la Viena – Austria, la Torino – Italia, iar la Festivalul Coral Internațional de la Cracovia – Polonia, „Sargeția” a obținut Medalia de Argint în competiția cu peste 20 de coruri din Europa și din lume.

După retragerea prof. Nicolae Icobescu, conducerea coralei a revenit profesoarei Mihaela Popa, care conduce formația și în prezent.

În 2022, a fost lansat, la Deva, volumul monografic „Sargeția” în prezența autorului, prof. univ. dr. Dumitru Jompan.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

(Sursa foto: Sargeția / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 7 =

Mai mult in COMUNITATE

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la Deva

HunedoaraMea.ro2 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Sub semnul poeziei, de ziua ei (A)

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Sferturile de finală

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

De Ziua Internațională a Francofoniei, invitație la călătorie: Provence (A)

HunedoaraMea.ro20 martie 2024

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

HunedoaraMea.ro15 martie 2024