COMUNITATE

Spectacolele din acest weekend la Teatrul din Petroșani

Spectacolele din acest weekend la Teatrul din Petroșani

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani invită publicul vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, la spectacolul „Moartea lui IPU”, dramatizare de Daniel Oltean, după Titus Popovici, regia Sorin Militaru, scenografia Wilhemina Bekesi, compozitor Ovidiu Iloc.

Mânați de frică, oamenii de vază ai unei comunități rurale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, încearcă să-l convingă pe Ipu „nebunul satului”, să-și asume vina uciderii unui ofițer german, pentru ca ei să-și salveze viața. Ipu este de acord și le cere în schimb să-și vadă propria înmormântare.

„O viață valorează mai mult decât alta? Șase vieți valorează mai mult decât una singură? Justifică situațiile extreme sacrificarea unui om? Ce se poate ascunde în spatele unui om care se sacrifică pentru a-i salva pe alții? Atenție! Toate variantele de răspuns la aceste întrebări pot fi greșite. Așa cum toate pot fi corecte. Nu trebuie să ne grăbim cu un verdict. Și nici spectacolul  ăsta nu va face acest lucru. Dar spectatorul, pe drumul spre casă, e liber să gândească un răspuns. Sau poate a doua zi după spectacol…sau în altă zi. În fiecare zi. Pentru că, dincolo de povestea dintr-un sat ardelenesc aflat sub ocupație în timpul războiului, e povestea noastră de astăzi în care frica naște ipocrizie și meschinărie, panica dezumanizează iar puterea…puterea face ceea ce face ea de obicei. Un om vrea să-și vadă propria înmormântare. La care să fie prezenți cei care așteaptă să moară pentru ei. Și poate acum e momentul cel mai potrivit pentru a râde. Sau pentru a plânge.  Dar mai e și un copil acolo, un copil care vrea să spună adevărul, o voce pe care dacă nu o ascultăm, ne va condamna pe toți. Moartea lui Ipu e viața lui Ipu. Și invers”, spune dramaturgul Daniel Oltean.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Din distribuție fac parte: copiii Matei Șchiopu /Rareș Tudorașcu, actorii Ciprian Vultur,  Corina Vișinescu, Daniel Cergă, Stelian Roșian, Mihai Sima Simona Codreanu, Andrada Dobre, Alexandru Cazan,  Oana Liciu Gogu Dorin Ceagoreanu, Sergiu Fîrte,  Izabela Badovics, Nicoleta Niculescu,  Oana Crișan, Radu Tudosie, Laurențiu Vlad și Cliuța Șușu.

Duminică, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt invitați la spectacolul „Cei trei purceluși” de Serghei Mihalkov, regia și scenografia Boris Melinti. 

Din distribuție fac parte: Oana Liciu Gogu, Andrada Dobre, Gheorghe Stoica și Dorin Ceagoreanu.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − six =

Mai mult in COMUNITATE

Noaptea Bibliotecilor, la Biblioteca Județeană din Deva. Concert Delia, teatru, film și multe surprize pentru cei mici

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Proiecție specială a filmului ,,Libertate”, la Deva, cu participarea regizorului Tudor Giurgiu

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Lansare de carte: dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu – „Cele 7 peceți ale Bibliei”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2023

Noaptea cercetătorilor 2023 în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2023

Încep înscrierile la Festivalul – Concurs Național „Stelele Cetății” Deva 2023

HunedoaraMea.ro7 septembrie 2023

Ziua Limbii Române (A)

HunedoaraMea.ro31 august 2023

Lungmetrajul ,,Dragoste pe muchie de cuțit”, în avanpremieră la Deva

HunedoaraMea.ro24 august 2023
Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

HunedoaraMea.ro10 august 2023

Daci la Cetatea Deva, ediția a II-a

HunedoaraMea.ro27 iulie 2023