ACTUALITATE

Spitalul din Hunedoara va fi dotat cu un aparat de testare pentru coronavirus și două aparate de ventilație pentru transportul pacienților

Spitalul din Hunedoara va fi dotat cu un aparat de testare pentru coronavirus și două aparate de ventilație pentru transportul pacienților

Spitalul Municipal Hunedoara va fi dotat cu un aparat pentru testerea noului coronavirus  și cu două aparate de ventilație pentru transportul pacienților. Aparatura costă, în total, 525.000 de lei.

Consiliul Local Hunedoara a fost convocat de primarul Dan Bobouțanu în ședință extraordinară pentru a vota rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, aflate în subordinea și finanțarea CL al municipiului Hunedoara.

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a solicitat rectificarea Listei Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020, în vederea achiziționării a două aparate de ventilație pentru transportul pacienților cât și a unui analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, comitetul director al spitalului a solicitat modificarea alocațiilor bugetare între trimestrul I și trimestrul II, an 2020, în vederea asigurării condițiilor necesare prestării serviciilor medicale, inclusiv a condițiilor hoteliere optime, pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și dezinfectante, materialelor de protecție și a celorlalte materiale de prevenire și combatere a epidemiei provocate de noul coronavirus COVID-19.

Pe Lista Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020 au fost introduse două obiective noi, respectiv poziția C27 „Aparat de ventilație pentru transport – 2 buc.” în valoare de 170.000 lei și poziția C28 „Analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă – 1 buc.”, în valoare de 355.000 lei. În total, pentru a preveni și combate epidemia provocată de noul coronavirus, Spitalul Municipal din Hunedoara a alocat 525.000 de lei.

„Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Conducerea spitalului ne-a solicitat o rectificare bugetară, practic am alocat suma de 525 de mii de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 și pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri și în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiți pentru orice”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020