ACTUALITATE

Stadiul proiectelor de infrastructură din Valea Jiului, gestionate de Consiliul Județean Hunedoara

Stadiul proiectelor de infrastructură din Valea Jiului, gestionate de Consiliul Județean Hunedoara

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a efectuat miercuri o vizită de lucru în Valea Jiului, la obiectivele de investiții aflate în curs de implementare sau în pregătire.

Alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și de administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, au participat Directorul Tehnic din cadrul CJ Hunedoara, Carmen Guran, Șeful Serviciului Investiții din cadrul CJ Hunedoara, Sorin Găman, și conducerea companiei SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani.

Sensul giratoriu la intrarea în municipiul Petroșani

Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local Petroșani au aprobat un contract de asociere pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare în sens giratoriu a intersecției DN 66 cu strada Dealului (DJ 709)”.

Proiectul are la bază necesitatea realizării în comun a acestui obiectiv considerat ca fiind semnificativ pentru fluidizarea circulației în zonă. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 700.000 de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul propriu al județului Hunedoara.

Modernizarea drumului din Parâng

În urma vizitei în teren și după discuțiile purtate cu constructorul, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70%, iar proiectul ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an (deși termenul de finalizare este octombrie 2020).

„Acest proiect al Consiliului Județean Hunedoara este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrurile s-au îmbunătățit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie o serie se lucrări de protecție a drumului și de marcaje”, a declarat Mircea Bobora.

La rândul său, administratorul public al județului a declarat că CJ Hunedoara va finanța continuarea lucrărilor și dincolo de pilonul 17.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Apă potabilă în zona turistică Pasul Vîlcan

Decizia CJ Hunedoara de a se implica în extinderea rețelei de apă potabilă și în Pasul Vîlcan a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apă netratată.

„Finanțatorii sunt trei: Consiliul Județean Hunedoara, compania Apa Serv și UAT Vulcan prin dividentele de la operator. Eu cred că, până la sfârșitul lunii august, se va semna contractul de atribuire. Lucrarea trebuie să fie gata până la mijlocul anului viitor”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km.

Valoarea rezultată din devizul general este de 1.826.441,19 lei.

Alimentare cu apă în stațiunea Straja

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și reprezentanții SC Apa Serv Valea Jiului SA au prezentat un prim proiect de introducere a apei în stațiunea Straja.

„Anul trecut am finalizat canalizarea în Straja. Această canalizare însă, îmi spunea domnul primar, e ca cineva fară un picior dacă nu este și apă potabilă. Am venit să facem o primă analiză pentru a introduce apa potabilă. Vrem ca turismul sa fie civilizat și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a dezvolta infrastructura”, a declarat Mircea Bobora.

În perioada următoare vor fi demarate procedurile de elaborare a documentațiilor necesare realizării acestui proiect.

De asemenea, tot miercuri au fost recepționate lucrările de modernizare a DJ 664A, unde, pe un sector de aproximativ 3 km a fost turnat covor asfaltic nou.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + nineteen =

Mai mult in ACTUALITATE

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020

Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură a PSD a trecut cu 261 de voturi

HunedoaraMea.ro5 februarie 2020