ACTUALITATE

Stadiul proiectelor de infrastructură din Valea Jiului, gestionate de Consiliul Județean Hunedoara

Stadiul proiectelor de infrastructură din Valea Jiului, gestionate de Consiliul Județean Hunedoara

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a efectuat miercuri o vizită de lucru în Valea Jiului, la obiectivele de investiții aflate în curs de implementare sau în pregătire.

Alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și de administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, au participat Directorul Tehnic din cadrul CJ Hunedoara, Carmen Guran, Șeful Serviciului Investiții din cadrul CJ Hunedoara, Sorin Găman, și conducerea companiei SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani.

Sensul giratoriu la intrarea în municipiul Petroșani

Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local Petroșani au aprobat un contract de asociere pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare în sens giratoriu a intersecției DN 66 cu strada Dealului (DJ 709)”.

Proiectul are la bază necesitatea realizării în comun a acestui obiectiv considerat ca fiind semnificativ pentru fluidizarea circulației în zonă. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 700.000 de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul propriu al județului Hunedoara.

Modernizarea drumului din Parâng

În urma vizitei în teren și după discuțiile purtate cu constructorul, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70%, iar proiectul ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an (deși termenul de finalizare este octombrie 2020).

„Acest proiect al Consiliului Județean Hunedoara este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrurile s-au îmbunătățit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie o serie se lucrări de protecție a drumului și de marcaje”, a declarat Mircea Bobora.

La rândul său, administratorul public al județului a declarat că CJ Hunedoara va finanța continuarea lucrărilor și dincolo de pilonul 17.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Apă potabilă în zona turistică Pasul Vîlcan

Decizia CJ Hunedoara de a se implica în extinderea rețelei de apă potabilă și în Pasul Vîlcan a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apă netratată.

„Finanțatorii sunt trei: Consiliul Județean Hunedoara, compania Apa Serv și UAT Vulcan prin dividentele de la operator. Eu cred că, până la sfârșitul lunii august, se va semna contractul de atribuire. Lucrarea trebuie să fie gata până la mijlocul anului viitor”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km.

Valoarea rezultată din devizul general este de 1.826.441,19 lei.

Alimentare cu apă în stațiunea Straja

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și reprezentanții SC Apa Serv Valea Jiului SA au prezentat un prim proiect de introducere a apei în stațiunea Straja.

„Anul trecut am finalizat canalizarea în Straja. Această canalizare însă, îmi spunea domnul primar, e ca cineva fară un picior dacă nu este și apă potabilă. Am venit să facem o primă analiză pentru a introduce apa potabilă. Vrem ca turismul sa fie civilizat și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a dezvolta infrastructura”, a declarat Mircea Bobora.

În perioada următoare vor fi demarate procedurile de elaborare a documentațiilor necesare realizării acestui proiect.

De asemenea, tot miercuri au fost recepționate lucrările de modernizare a DJ 664A, unde, pe un sector de aproximativ 3 km a fost turnat covor asfaltic nou.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

nineteen − 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

autostrada 2

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, între Șoimuș și Ilia, deschis circulației. VIDEO

HunedoaraMea.ro14 august 2019
smurd isu

Accident mortal la Petroșani. Un tânăr a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură

HunedoaraMea.ro12 iulie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
accident fornadie 01

Un tractor s-a răsturnat peste doi oameni, la Fornădie. FOTO

HunedoaraMea.ro3 iulie 2019
Casa Sanatate

Casa de Sănătate Hunedoara: Noutăți în aplicarea Contractului-cadru în semestrul II al anului 2019

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
medicina legala

Tragedie la Orăștie. Un tânăr a murit, înecat într-o baltă de la marginea orașului

HunedoaraMea.ro13 iunie 2019
accident bretea strei 2

TRAGEDIE pe DN 66, la Bretea Streiului. Doi morți și un rănit grav, într-un cumplit accident. FOTO

HunedoaraMea.ro12 iunie 2019
accident ilia

Patru muncitori la autostradă, răniți după ce microbuzul care îi transporta pe șantier a intrat într-un copac

HunedoaraMea.ro10 iunie 2019
accident lesnic dn 7

Accident cu trei răniți, pe DN 7, la Leșnic. Se circulă alternativ

HunedoaraMea.ro8 iunie 2019