ACTUALITATE

Sute de apartamente și case inundate și mașini avariate de grindină, în Valea Jiului

FOTO: Captură Antena 1
Sute de apartamente și case inundate și mașini avariate de grindină, în Valea Jiului

O ploaie torențială care a început duminică seara a provocat scurgeri pe versanți ce au inundat sute de apartamente, case și gospodării din Petroșani, Petrila, Lupeni și Aninoasa. Într-o oră și jumătate au fost preluate la numărul de urgență 112, în jur de 200 de apeluri ale locuitorilor din Valea Jiului.

“În cel mai scurt timp, au fost mobilizați aproape 200 de pompieri ai Detașamentelor Petroșani, Deva, Hunedoara și Orăștie precum și ai Secției Ilia, în zona calamitată. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit o situație critică, un întreg cartier din Petroșani, aflat într-o zonă mai joasă, fiind sub ape, nivelul acesteia ajungând la etajul I al imobilelor. Imediat, pompierii au început evacuarea locuitorilor cu ajutorul bărcilor. În primele 4 ore, de la producerea fenomenelor meteo periculoase, au fost evacuate 60 de persoane, dintre care 6 sunt copii, o femeie este însărcinată, iar 2 persoane au fost transportate la spital cu hipotermie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Ploaia torențială a afectat 30 de blocuri și 300 de gospodării, majoritatea din Petroșani și Lupeni. Subsolul Spitalului Petroșani și casa liftului au fost inundate.

Persoanele evacuate au fost preluate de polițiști și pompieri la Primăria Petroșani, de unde au fost distribuite spre locurile de cazare, puse la dispoziție de autoritățile locale.

De asemenea, DN 66, la intrarea în Petroșani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor și torenților.

Acoperișuri distruse de grindină, mașini avariate

Orașele din Valea Jiului au mai fost lovite și de o grindină de mari dimensiuni, care a căzut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

“Mai multe autoturisme în Petroșani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani, precum și 125 de acoperișuri de locuințe sau instituții de învățământ precum și acoperișul unui bloc. Grindina a distrus parțial acoperișul unui bloc situat pe strada Venus din Petroșani, în timp ce, acoperișul Școlii Generale Carmen Sylva, tot din Petroșani, a fost distrus în totalitate. Parțial au fost deteriorate acoperișurile Colegiului Mihai Eminescu și al Colegiului Economic Hermes, ambele din Petroșani. Alte 122 de acoperișuri de locuințe din Petroșani au fost afectate de grindina căzută în cursul nopții”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020