ACTUALITATE

Sute de apartamente și case inundate și mașini avariate de grindină, în Valea Jiului

FOTO: Captură Antena 1
Sute de apartamente și case inundate și mașini avariate de grindină, în Valea Jiului

O ploaie torențială care a început duminică seara a provocat scurgeri pe versanți ce au inundat sute de apartamente, case și gospodării din Petroșani, Petrila, Lupeni și Aninoasa. Într-o oră și jumătate au fost preluate la numărul de urgență 112, în jur de 200 de apeluri ale locuitorilor din Valea Jiului.

“În cel mai scurt timp, au fost mobilizați aproape 200 de pompieri ai Detașamentelor Petroșani, Deva, Hunedoara și Orăștie precum și ai Secției Ilia, în zona calamitată. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit o situație critică, un întreg cartier din Petroșani, aflat într-o zonă mai joasă, fiind sub ape, nivelul acesteia ajungând la etajul I al imobilelor. Imediat, pompierii au început evacuarea locuitorilor cu ajutorul bărcilor. În primele 4 ore, de la producerea fenomenelor meteo periculoase, au fost evacuate 60 de persoane, dintre care 6 sunt copii, o femeie este însărcinată, iar 2 persoane au fost transportate la spital cu hipotermie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Ploaia torențială a afectat 30 de blocuri și 300 de gospodării, majoritatea din Petroșani și Lupeni. Subsolul Spitalului Petroșani și casa liftului au fost inundate.

Persoanele evacuate au fost preluate de polițiști și pompieri la Primăria Petroșani, de unde au fost distribuite spre locurile de cazare, puse la dispoziție de autoritățile locale.

De asemenea, DN 66, la intrarea în Petroșani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor și torenților.

Acoperișuri distruse de grindină, mașini avariate

Orașele din Valea Jiului au mai fost lovite și de o grindină de mari dimensiuni, care a căzut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

“Mai multe autoturisme în Petroșani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani, precum și 125 de acoperișuri de locuințe sau instituții de învățământ precum și acoperișul unui bloc. Grindina a distrus parțial acoperișul unui bloc situat pe strada Venus din Petroșani, în timp ce, acoperișul Școlii Generale Carmen Sylva, tot din Petroșani, a fost distrus în totalitate. Parțial au fost deteriorate acoperișurile Colegiului Mihai Eminescu și al Colegiului Economic Hermes, ambele din Petroșani. Alte 122 de acoperișuri de locuințe din Petroșani au fost afectate de grindina căzută în cursul nopții”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + four =

Mai mult in ACTUALITATE

Bărbat accidentat mortal de un TIR în localitatea Pui

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020