COMUNITATE

(A) ”Taina Mănăstirii”, la Teatrul de Artă din Deva

(A) ”Taina Mănăstirii”, la Teatrul de Artă din Deva

Un spectacol al minţii şi al miracolelor, al luminii şi al umbrelor. Un spectacol, în regia şi scenografia domnului Marius Oltean, care ne invită să reflectăm la adevăratele valori şi să mărturisim că singurul lucru care ne apropie de Dumnezeu este iubirea.

Data spectacolului: 21 aprilie 2015. Ora: 19.00.

Pret bilete: – 20 lei.
Pret cu reducere – 10 lei.

Informații și rezervări bilete: 0766 068 728.

„Taina Mănăstirii”, adaptare după ,,Agnes, aleasa lui Dumnezeu” de John Pielmeier.

,,Taina Mănăstirii” este un spectacol ce în mod evident trebuie văzut, nu pentru că a avut 599 de reprezentaţii pe Broadway în 1980 şi trei nominalizări la Premiile Oscar în 1986 (acesta fiind palmaresul textului semnat de americanul John Pielmeier), nu pentru că Maica Stareță Miriam este mama mea și este atât de credibilă încât în momentele reprezentației mă simt orfană, nu pentru că partenerele ei de scenă sunt minunate, veridice, ci pentru că subiectul rămâne inepuizabil, el există în fiecare dintre noi, fiind o luptă veșnică între bine și rău, între frumos și urât, între legal și ilegal, între ce crezi tu și ce cred ceilalți.

În fond și la urma urmei, nimeni nu deține adevărul suprem, dat fiind că de foarte multe ori, ce e bine pentru un individ, e rău pentru alții și invers….drept urmare, nu există adevăruri absolute, ci doar adevăruri parțiale…și relative!

Spectacolul ,,Taina Mănăstirii” mi-a demonstrat că teatrul poate reprezenta partea urâtă și, deopotrivă, latura grea a vieții, fără a brutaliza spectatorul oricum hărțuit de crize interminabile, ce afectează întreaga societate contemporană, fiind, așadar, un spectacol greu, dar curat, trăit cu sinceritate, gândit și dăruit unui public empatic.

Regia și scenografia domnului Marius Oltean, reușesc să ne ofere cu minimum de elemente scenice o întamplare crudă, adevărată, o fotografie a realității și, mai ales, ne provoacă la meditație, ne obligă să ne punem o mulțime de întrebări: cu ce măsură să judeci și de partea cui să fii?

În perioada 14-19 Noiembrie 2014, acest spectacol a participat la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, organizat de Teatrul ,,Alexandru Davila” din Pitești, unde a fost nominalizat la secțiunea: Cel mai bun spectacol.

Pe scenă am văzut trei actrițe care se dăruiesc total: Cristina Lazăr, Isabela Hașa și Adriana Sâncrăian (câștigatoarea premiului la secțiunea – La Jeunesse). Actrițe care țin publicul cu sufletul la gură, oferindu-ne un spectacol de trăiri și stări cathartice, care punctează nevoia de miracol, dar și de certitudini, în lumea relativă în care trăim.

Mara Hașa – teatrolog

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 3 =

Mai mult in COMUNITATE

Moș Crăciun vine la Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020

O nouă monografie – Cristur (A)

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, studiu de caz la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro27 august 2020

Curs gratuit la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

HunedoaraMea.ro26 august 2020