ACTUALITATE

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, în 15 iulie, prețul total de pornire al licitației fiind de 91,23 milioane de euro.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, printre condițiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

„Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiție este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Național cât și pentru impactul social și economic pozitiv pe care îl are pentru județul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în județul Hunedoara, voi acționa instituțional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producție a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze și să se dezvolte”, a declarat luni prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian.

Administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA a anunțat că prețul total de pornire al licitației, care va avea loc în 15 iulie, la sediul CEH din Petroșani, este de 91.236.832,87 de euro, exclusiv TVA.

În cazul în care termocentrala nu va fi achiziționată, licitația se va relua în 29 iulie, apoi în 12 și 26 august, în aceleași condiții de preț și locație.

Potrivit administratorului judiciar, prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare pentru stoparea poluării cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi, iar Termocentrala Mintia se va adapta la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Termocentrala Mintia face parte din CEH este compusă din terenuri (329 de hectare), construcții, bunuri mobile și echipamentele aferente.

Termocentrala Mintia a fost oprită în martie anul trecut din cauză că nu mai avea cărbune, iar personalul a fost disponibilizat.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Mai mult in ACTUALITATE

PressHub: Parlamentarii și-au mărit salariile, folosindu-se de o ordonanță care nu îi viza, prin amendamente propuse de UDMR

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2022

Cosmonautul Farkas Bertalan, oaspete de onoare al Devei

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2022

Primăria Deva va depune trei noi proiecte în cadrul programului PNRR

HunedoaraMea.ro15 septembrie 2022

UE: noi măsuri privind Ucraina, energia, schimbările climatice și economia

HunedoaraMea.ro15 septembrie 2022

Cum vă protejați împotriva criminalității cibernetice: „Securizați-vă rețeaua de domiciliu”

HunedoaraMea.ro17 august 2022

Hărțuirea presei prin justiție. PressHUB, chemat în instanță de un ONG investigat

HunedoaraMea.ro9 august 2022

Valorile Geoparcului Țara Hațegului, subiect de studiu și formare multidisciplinară pentru studenți ai Universității din București

HunedoaraMea.ro7 august 2022

PressHub.ro: De ce armata rusă este incapabilă și bezmetică. Câți bani din buget se pierd din cauza corupției

HunedoaraMea.ro20 iulie 2022

PressHub: Primăria Pitești a refuzat fonduri europene pentru acoperirea unui bazin olimpic

HunedoaraMea.ro20 iulie 2022