ACTUALITATE

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, în 15 iulie, prețul total de pornire al licitației fiind de 91,23 milioane de euro.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, printre condițiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

„Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiție este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Național cât și pentru impactul social și economic pozitiv pe care îl are pentru județul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în județul Hunedoara, voi acționa instituțional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producție a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze și să se dezvolte”, a declarat luni prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian.

Administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA a anunțat că prețul total de pornire al licitației, care va avea loc în 15 iulie, la sediul CEH din Petroșani, este de 91.236.832,87 de euro, exclusiv TVA.

În cazul în care termocentrala nu va fi achiziționată, licitația se va relua în 29 iulie, apoi în 12 și 26 august, în aceleași condiții de preț și locație.

Potrivit administratorului judiciar, prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare pentru stoparea poluării cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi, iar Termocentrala Mintia se va adapta la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Termocentrala Mintia face parte din CEH este compusă din terenuri (329 de hectare), construcții, bunuri mobile și echipamentele aferente.

Termocentrala Mintia a fost oprită în martie anul trecut din cauză că nu mai avea cărbune, iar personalul a fost disponibilizat.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 13 =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023

Strada Castelului din Hunedoara se reamenajează, după 70 de ani

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

PressHUB: Extraordinara poveste a poporului shuar, spusă de Nua, prima femeie diplomat

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

Mașină ridicată de polițiștii locali din șantierul din centrul istoric al Devei. Proprietarul, amendat

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2023

Primele demersuri pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro17 ianuarie 2023

Încă două contracte din fonduri europene pentru Deva

HunedoaraMea.ro15 decembrie 2022

PressHUB: Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2022

O nouă viață pentru copiii ucraineni. Colegi și prieteni noi, la școlile din Hunedoara

Ovidiu Petrovai11 decembrie 2022

Refugiații care s-au reinventat în țara de adopție. Cum au ajuns românii să comande vareniki ucrainean făcut “ca la mama acasă”

Ovidiu Petrovai10 decembrie 2022