COMUNITATE

Top cele mai cunoscute castele din România

Top cele mai cunoscute castele din România

O modalitate excelentă prin care poți lua contact cu istoria unei țări este descoperirea castelelor și palatelor amplasate pe teritoriul respectivei țări. Un tur al castelelor din România este, așadar, de neratat. Din fericire, avem o mulțime de astfel de construcții, care mai de care mai interesante. Multe dintre ele au un renume internațional și sunt vizitate an de an de sute de mii de turiști, astfel că merită cu siguranță să le vizitezi, în cazul în care nu ai făcut deja acest lucru.

1. Castelul Peleș. Nu este un castel foarte vechi, însă este probabil cel mai impresionant edificiu de acest gen din țara noastră. Amplasat în Sinaia, acesta a fost construit între 1873 și 1914 pentru a fi reședința Familiei Regale. Este o construcție modernă, lucru dovedit și prin faptul că a fost primul castel complet electrificat din Europa. Valoarea istorică a construcției este incontestabilă iar poveștile din jurul său sunt deosebit de frumoase. Castelul are 160 de camere, o sală de teatru, un turn central înalt de 66 de metri și o poziție excelentă din care poți admira un cadru natural de poveste. Lângă Peleș se află alte două construcții care merită vizitate: Pelișorul și Foișorul.

2. Castelul Bran. Construit între 1282 și 1377, acest castel a avut rol de cetate militară până în 1920, atunci când regina Maria l-a transformat în reședință regală. Ridicat pe o stâncă, acest castel oferă un peisaj impresionant, fiind foarte popular datorită legendei lui Dracula, intens popularizată pe plan mondial de celebrul roman cu același nume, publicat de irlandezul Bram Stoker în 1897. Foarte mulți străini vin aici chiar și în zilele noastre, pentru a afla mai multe despre sângerosul vampir și numeroși comercianți profită, vânzând tot felul de experiențe, produse artizanale sau produse culinare ce au legătură cu Dracula.

Legenda lui Dracula încă se vinde foarte bine și în zilele noastre, iar printre cele mai recente dovezi care atestă acest lucru se numără și primul cazino online cu specific românesc, povestea acestui brand inedit fiind bazată pe mitul celebrului vampir. Vlad Cazino, căci acesta este numele operatorului care a ales această abordare unică, a fost lansat în februarie 2018, iar popularitatea sa vine nu doar din povestea plină de umor inventată de Grupul Kindred, ci se datorează cel puțin în aceeași măsură bonusurilor generoase și promoțiilor foarte numeroase. Dacă vrei să afli detalii despre cazino, citește mai multe aici. Dacă vrei să afli detalii despre Dracula, citește cartea lui Bram Stoker! Trebuie totuși să spunem că o vizită la Bran poate fi una impresionantă, însă îi poate dezamăgi pe fanii vampirului, în condițiile în care istoria castelului nu este legată de legendă.

3. Castelul Huniazilor. Denumit și Castelul Corvinilor, este una dintre cele mai vechi fortificații de piatră din România și își are bazele pe numeroase legende interesante. Construit în secolul XIV, reușește să uimească prin numeroasele stiluri de construcție pe care le prezintă, prin inovațiile din plan civil și militar sau prin istorie și legende. Acest castel este locul în care au copilărit Iancu de Hunedoara și Matei Corvin și tot aici s-a scris istorie în perioada Răscoalei lui Horea Cloșca și Crișan sau în perioada lui Vlad Țepeș, despre care se spune că a fost ținut prizonier în castel timp de șapte ani.

Mulți spun că este cel mai frumos castel din țară și unul dintre cele mai frumoase din Europa, afirmație greu de contrazis, mai ales în momentul în care ești în fața lui și îi descoperi măreția.

4. Castelul Cantacuzino. Nu este foarte vechi (a fost finalizat în 1911), însă merită vizitat pentru măreția sa. Cu un proiect realizat de arhitectul Grigore Cherchez la cererea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, castelul se află într-una dintre cele mai frumoase zone ale orașului Bușteni. Acesta are 4 corpuri și le oferă turiștilor un muzeu ce spune numeroase povești prin intermediul ghizilor care însoțesc turiștii peste tot. Merită din plin să fie vizitat, mai ales că se află pe Valea Prahovei, loc înțesat cu o mulțime de alte obiective turistice.

5. Castelul de lut din Valea Zânelor. Dacă ajungi să descoperi acest castel, s-ar putea să crezi că ai nimerit într-o poveste. Într-un fel sau altul asta ai făcut, Castelul încercând să aducă o parte din povestea Albei ca Zăpada în realitate. Este o construcție nouă, însă una fermecătoare, mai ales că este construită doar din materiale naturale: piatră, beton, lemn, lut și var. Dacă vrei o vacanță în care să te relaxezi și să îți descoperi țara, un tur al celor mai populare castele din România este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le poți lua în calcul. După ce le-ai văzut pe cele 5 prezentate, poți să treci și la altele, în condițiile în care România este destul de ofertantă din acest punct de vedere.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 7 =

Mai mult in COMUNITATE

Se deschide Ștrandul Municipal din Deva

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată (A)

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Se redeschid sălile de lectură și centrele Biblionet ale Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” din Deva

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Începe distribuirea produselor de igienă în Deva, tranșa a doua

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

Platforma produsdehunedoara.ro, lansată oficial

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

Artefacte restaurate de Muzeul din Deva: un vas ceramic preistoric, descoperit pe șantierul autostrăzii Deva-Orăştie

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

ANUNȚ ANGAJARE. Angajăm personal Magazin Fornetti Deva

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020