ACTUALITATE

Traian Berbeceanu a obținut revocarea măsurii preventive luate împotriva sa

Traian Berbeceanu a obținut revocarea măsurii preventive luate împotriva sa

Tribunalul Hunedoara a admis luni solicitarea depusă de fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, de revocare a măsurilor preventive luate împotriva sa în dosarul în care este cercetat de DIICOT.

Traian Berbeceanu este cercetat în stare de libertate într-un dosar penal pentru sprijinirea unui grup infracţional și alte infracțiuni. Pe de altă parte, fostul șef al BCCO Alba este martor într-un dosar al DNA în care sunt urmăriți penal Ioan Mureșan, procuror şef al DIICOT – Alba, Alin Muntean – ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, și Nicolaie Cean – fost procuror DIICOT, în prezent procuror în Alba. Procurorii anticorupție susțin că cei trei au obţinut atât pentru ei înşişi, cât şi pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite care au constat în "retragerea avizului de poliţie judiciară pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, înlăturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub învinuire, asigurarea accesului la informaţiile pretins deţinute de acesta împotriva unor magistraţi şi ofiţeri de poliţie".

În noiembrie anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Traian Berbeceanu să fie cercetat în stare de libertate, după mai mult de o lună în care comisarul-șef a fost arestat preventiv la solicitarea DIICOT.

Printre măsurile preventive  decise de instanța supremă se numărau interdicția de a părăsi țara, prezentarea la organele judiciare când era solicitat, interdicția de a se întâlni sau comunica cu martori și inculpaţi în dosar, interdicția de desfășura activități de ofițer de poliție.

Traian Berbeceanu este încadrat în prezent într-un serviciu din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Hotărârea Tribunalului Hunedoara de revocare a măsurii preventive în cazul lui Traian Berbeceanu poate fi atacată cu recurs de DIICOT.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

2 × 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

telecabina deva

Telecabina de la Cetatea Devei, oprită până vineri

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2018
lucrari autostrada

Circulația rutieră pe autostrada A1, între Șoimuș și Simeria, închisă până la jumătatea lunii noiembrie

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2018
vot 02

Prezența la referendum nu a trecut pragul de validare. 20,4% dintre alegători au votat în 6/7 octombrie. Vezi participarea la vot în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2018
vot 01

REFERENDUM 2018. Prezența la vot în județul Hunedoara la finalul primei zile

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2018
trecere pietoni

Trecerile de pietoni din Deva, semnalizate cu marcaje rutiere antiderapante

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2018
POZA CANABIS

Cultură ilegală de canabis descoperită de polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. Un tânăr din Simeria, arestat preventiv

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2018
nunu brilinsky

Vladimir Brilinsky a demisionat din funcția de administrator al Sarmizegetusei Regia: „Nu doresc să fiu complice la politizarea și la pesedizarea acestui loc”

HunedoaraMea.ro2 octombrie 2018
dezinsectie

Lucrări de dezinsecție în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018
spital ambulanta

Un bărbat a murit la spital după ce a fost acroșat de o autoutilitară

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018